Pannon Filharmonikusok

www.pfz.hu
Regisztráció

europa cantat

civitatis

A zene megfűszerezi az életet

A zene zamatát élheti át a Pannon Filharmonikusok közönsége a zenekar 2014/2015-ös évadában. Világszerte elismert hazai és nemzetközi művészek, hangszeres szólisták és operaénekesek lépnek fel majd a kedvelt bérletek (Kodály, Breitner, Pannonicum és Musica Sacra) előadásain ősztől.

Az elmúlt években nagy sikert arató koncertsorozatok (Babzsák, Csigaház, Segítség, komolyzene!, Még egy esély!) tartalmas zenei élményt ígérnek minden zeneszerető korosztálynak

Mi a jó koncert ősrégi receptje? „Végy egy bizonyítottan kiváló zenekart, adj hozzá mesteri alkotásokat, káprázatos szólistákat és fantáziadús karmestereket. Ne feledkezz meg az ízléses tálalásról sem, és az élmény felejthetetlen lesz!”

A Pannon Filharmonikusokkal töltött esték a finom fűszerekhez hasonlóan megízesítik a hétköznapokat. A számos gasztro trend képviselői egy dologban egyetértenek: a legkiválóbb ételek titka a minőségi alapanyag megbízható forrásból. Ennek szellemében készült el a 2014/2015. évad programja, amely a zenei élet legjavából szemezget.

Baráti Kristóf és Kelemen Barnabás fellépése kivételes, virtuóz hegedűversenyeket ígér, ahogy a Szentpéterváron született sztár, Kirill Troussov színpadi játéka is. A zongoraversenyek izgalmas sokasága várja a legnépszerűbb szólóhangszer szerelmeseit. A Pannon Filharmonikusokkal játszik a tavaly már viharos közönségsikert aratott Andrei Gavrilov, Oláh Kálmán jazz-zongorista, és Bogányi Gergely. Szergej Szlovacsevszkij orosz gordonkaművész egy csipetnyi keletet és nyugatot is elhoz a Kodály Központba.

Számos operaénekest köszönthetünk. Miklósa Erika énekhangja Richard Strauss ritkán játszott Hat dalával fűszerez igazán különlegesre egy májusi péntek estét, Meláth Andrea és Cser Krisztián Judit és Kékszakáll szerepében hallható, Pasztircsák Polina, Tóth Zsuzsi, Kálmán László és Perencz Béla pedig első alkalommal énekel a Pannon Filharmonikusokkal.

Az idei évadban a Győri Filharmonikus Zenekar és a MÁV Szimfonikus Zenekar érkezik Pécsre. Bogányi Tibor vezető karmester, Vass András állandó karmester, Howard Williams egykori vezető karmester és Kocsis Zoltán első állandó vendégkarmester mellett a Pécsett több alkalommal közönségsikert arató Christian Schumannt, Kovács Jánost, Kovács Lászlót és Kobajasi Kenicsirót üdvözölhetjük a karmesteri pulpituson, és a közönség kérésére visszavárjuk Cristian Mandeal és Kesselyák Gergely karmestereket.

Bérletek a 2014/2015. évadra

Korábbi bérletek helyreszóló hosszabbítása
2014. május 9 – június 20-ig a Kodály Központban

Új bérlet vásárlása
Bérletek kaphatók 2014. május 9-től a bérletsorozat első koncertjének napjáig Pécsett a Kodály Központban, a Ticket Expressz jegyirodákban országszerte, valamint a www.jegymester.hu weboldalon.

Vissza

Rendezvénynaptár

Nincs találat!