Pannon Filharmonikusok

www.pfz.hu
Regisztráció

europa cantat

civitatis

Pannon-bérlet 2017/2018

Bérlet megvásárlása

ENERGIAÁRAMLÁS/ENERGY FLOW (LETÖLTHETŐ BÉRLETFÜZET)
 

E.ON koncertsorozat 2017-18 Müpa

Energia. Hétköznapi fogalom, mégis mindenkinek más jut eszébe a szó hallatán. Erőforrás, kapcsolat, rezgés, hullám, megmarad, elvész, átalakul. Van aki abból nyeri, hogy adja, van akit az éltet, hogy kapja. A koncerttermekben felszabaduló energia a zene és az emberi lélek egymást erősítő áramlása. Benne foglaltatik a zeneszerző teremtő ereje, a karmester testén átfolyó alkotói és előadói szándékok között létrejövő szinergia, a szólisták és hangszerük egybeforrásából izzó dinamika, de a közönség feszült várakozásából, majd kicsattanó katarzisából kirobbanó energia is.
 


A színpad egy varázslatos hely. A karmester – akár egy festő – a muzsikusokat irányítva olyan színeket és tónusokat fest a fekete-fehér kottafejek helyére, melyek a zeneszerző alkotó folyamatának lényegét megragadva új világot teremtenek: a zene világát. A kottában lapuló alkotói energia a felszínre tör, és mindannyiunk közös forrásaként él tovább. A mai modern eszközökkel a zenei hullámokat akár a koncertteremben is láthatóvá lehet tenni. Ha látnánk a zenét, gyönyörű színkavalkád áramolna hol lassan, hol kicsattanóan, hömpölyögve vagy szikrázva a zenei ritmusokat és áradásokat követve. A zene valódi energiahullámként mozog a muzsikusok és a közönség között, oda és vissza.


A híres magyar származású szakember, Csíkszentmihályi Mihály a flow-élmény vizsgálatával közelebb vitt bennünket annak a jelenségnek a megfejtéséhez, hogy az átlagos hétköznapokban mitől és mikor érzi egyikünk boldogabbnak magát, míg másikunk kevésbé. Azokban a pillanatokban éljük át a szabad energiaáramlást, amikor akár önmagunkról megfeledkezve részesülünk abban az élményben, amelynek átélése során megmerítkezünk a létezés teljességében, részeseivé válunk valamiféle „nagy egésznek”. Művészként és hallgatóként is ezek a hatások maradnak meg emlékeinkben egy-egy koncert után, ezeket visszük magunkkal haza. A zene mind az előadók, mind a befogadók számára a teljesség téren és időn túli energiáját közvetíti, előadása és a befogadása is a legmagasabb színvonalon gyakorolva növeli annak az élménynek a minőségét, melyet egymásnak szerezhetünk.
 


Várjuk Önt továbbra is bérleteseink sorába, merítkezzünk meg a Pannon Filharmonikusok zenéjében a következő évadban is, és éljünk át számos önmagunkat feledtető, mégis felejthetetlen pillanatot együtt!
 

“A zene hidat ver a szellem és az érzések világa között, bűntelen extázist vált ki, dogma nélküli hitet hordoz, hódolatteljes szerelmet, magáról az emberről szól, aki otthon érzi magát a természetben,
a végtelenben.”
Yehudi Menuhin

 

ONLINE
www.jegymester.hu

 

SZEMÉLYESEN
A Müpa jegypénztáraiban és az ismert jegyirodákban, országszerte.


BÉRLETÁRAK
Kiemelt: 19.900 Ft; I. kategória: 17.900 Ft; II. kategória: 13.900 Ft; III. kategória: 9.900 Ft


Információ, segítség a vásárlásban:
+36-72-500-300

 

Az évad főtámogatója: 

Korábbi fellépések:

E.ON koncertsorozat: 4G: Grieg, G-dúr, g-moll 2018. május 04. 19:30
E.ON koncertsorozat: Ereje teljében 2018. március 23. 19:30
E.ON koncertsorozat: Kontinenseken át 2018. február 23. 19:30
E.ON koncertsorozat: Az élet és halál táncai 2017. november 17. 19:30
E.ON koncertsorozat: Szláv kaleidoszkóp 2017. szeptember 29. 19:30

Rendezvénynaptár

Nincs találat!