Pannon Filharmonikusok

www.pfz.hu
Regisztráció

europa cantat

civitatis

Musica Sacra-bérlet 2017/2018.

Bérlet megvásárlása

MUSICA SACRA-bérlet

J.S. Bach munkáit bemutató tavalyi sorozatot követően a 2017/2018-as évad oratórikus koncertjeinek mindegyike a legnagyobb szerzők egy-egy ikonikus egyházzenei művét tűzi műsorra. A sorozat a halottak napjához közeledvén, illetve a karácsonyi és a húsvéti ünnepkörben nyújt alkalmat az év jeles napjainak zenei megünneplésére, és ezzel együtt az ünnepi alkalom által felidézett események újbóli átélésére. A Mozart, J. S. Bach és Joseph Haydn műveiből álló koncertsorozat a barokk és klasszikus zene kiemelkedő alkotásait vonultatja fel. A Pannon Filharmonikusok a zenekar nevét viselő, pécsi alapítású Fesztiválkórus felkészítésével folytatja azt az utat, melyet évekkel ezelőtt kezdett meg: a barokk műfaj korhű előadására való törekvéssel e stílus valódi szépségét tárja a hallgatóság elé. A sorozat koncertjei a legkiválóbb magyar és külföldön élő magyar származású barokk énekesek közreműködésével kerülnek bemutatásra.

A sorozat két koncertjére a Kodály Központban, egy hangversenyére a Pécsi Bazilikában kerül sor. Mindhárom hangverseny kezdési időpontja eltérő. A bérlet 3 koncertjén felül a bérletesek díjmentesen vehetnek részt a Pannon Filharmonikusok Joseph Haydn-Esterházy Péter: Hét utolsó szó című egyedi előadásán.**

 

ENERGIAÁRAMLÁS
2017-18

Pécs

Energia.  Hétköznapi fogalom, mégis mindenkinek más jut eszébe a szó hallatán. Erőforrás, kapcsolat, rezgés, hullám, megmarad, elvész, átalakul. Van aki abból nyeri, hogy adja, van akit az éltet, hogy kapja. A koncerttermekben felszabaduló energia a zene és az emberi lélek egymást erősítő áramlása. Benne foglaltatik a zeneszerző teremtő ereje, a karmester testén átfolyó alkotói és előadói szándékok között létrejövő szinergia, a szólisták és hangszerük egybeforrásából izzó dinamika, de a közönség feszült várakozásából, majd kicsattanó katarzisából kirobbanó energia is.

A színpad egy varázslatos hely. A karmester – akár egy festő – a muzsikusokat irányítva olyan színeket és tónusokat fest a fekete-fehér kottafejek helyére, melyek a zeneszerző alkotó folyamatának lényegét megragadva új világot teremtenek: a zene világát. A kottában lapuló alkotói energia a felszínre tör, és mindannyiunk közös forrásaként él tovább. A mai modern eszközökkel a zenei hullámokat akár a koncertteremben is láthatóvá lehet tenni. Ha látnánk a zenét, gyönyörű színkavalkád áramolna hol lassan, hol hömpölyögve vagy szikrázva a zenei ritmusokat és áradásokat követve. A zene valódi energiahullámként mozog a muzsikusok és a közönség között, oda és vissza.

A híres magyar származású szakember, Csíkszentmihályi Mihály a flow-élmény vizsgálatával közelebb vitt bennünket annak a jelenségnek a megfejtéséhez, hogy az átlagos hétköznapokban mitől és mikor érzi egyikünk boldogabbnak magát, míg másikunk kevésbé. Azokban a pillanatokban éljük át a szabad energiaáramlást, amikor akár önmagunkról megfeledkezve részesülünk abban az élményben, amelynek átélése során megmerítkezünk a létezés teljességében, részeseivé válunk valamiféle „nagy egésznek”. Művészként és hallgatóként is ezek a hatások maradnak meg emlékeinkben egy-egy koncert után, ezeket visszük magunkkal haza. A zene mind az előadók, mind a befogadók számára a teljesség téren és időn túli energiáját közvetíti, előadása és a befogadása is a legmagasabb színvonalon gyakorolva növeli annak az élménynek a minőségét, melyet egymásnak szerezhetünk.

Várjuk Önt továbbra is bérleteseink sorába, merítkezzünk meg a Pannon Filharmonikusok zenéjében a következő évadban is, és éljünk át számos önmagunkat feledtető, mégis felejthetetlen pillanatot együtt!

 

Bérletújítás

2017. március 25-től június 25-ig

Korábbi bérleteseink bérleteiket 2017. június 25-ig tudják helyreszólóan meghosszabbítani a Kodály Központ jegypénztárában.

 

Bérletváltás

2017. március 25-től

Bérletek 2017. március 25-től kaphatók az adott bérletsorozat első koncertjének napjáig (sorozatonként változó az időpont), illetve a rendelkezésre álló helyek mértékéig.

 

SZEMÉLYESEN

» Kodály Központ (7622 Pécs, Breuer Marcell sétány 4. ) Jegypénztár nyitva tartása: hétfőtől szombatig 10.00-18.00 óráig, vasárnap szünnap. Vasárnapi rendezvény esetén a pénztár másfél órával az előadás kezdete előtt nyit.

» Ticket Expressz jegyirodáiban országszerte
(a jegyirodák listája megtalálható
a www.eventim.hu weboldalon)

 

ONLINE
www.jegymester.hu


Évadnyitó hangversenyünkön bérleteseink
között meglepetésutazást sorsolunk ki!

 

Bérletét fizetheti két egyenlő részletben is!

 

Az I. részlet (a bérletár fele) a bérlethosszabbításkor vagy az új bérlet vásárlásakor fizetendő.

 

A II. részlet (a bérletár második fele) befizetésének határideje: 2017. SZEPTEMBER 30.

 

A II. részlet határidőre történő befizetésének elmaradása esetén a bérlet érvényét veszti.
Megértését köszönjük!

 

A Kodály Központ pénztárában PayPass bank­kártyás fizetési lehetőséggel állunk rendelkezé­sére, elfogadjuk többek között a SZÉP kártyát, az Erzsébet-utalványt és az Erzsébet-utalvány Plusz kártyát is. Csoportos bérletvásárlás esetén, 10 fő felett egyedi kedvezményt adunk!

 

A Pannon Filharmonikusok bérletesei a bérletváltással egyidőben Törzsközönség kártyát igényelhetnek, amely jegyvásárláskor pontok gyűjtésére és beváltására, valamint számos kedvezmény igénybevételére nyújt lehetőséget.

 

*+1 KONCERT
A Kodály-, Breitner- és Pannonicum-bérlet a felsorolt koncerteken kívül +1 hangverseny látogatására jogosít. A ráadásként választható koncertek listája 2017. szeptember 1-jétől megtalálható a www.pfz.hu weboldalon és a zenekar szeptemberben megjelenő évadfüzetében.

 

Bérletáraink (HUF)

 

 

KODÁLY

9+1 hangverseny

BREITNER

9+1 hangverseny

PANNONICUM

5+1 hangverseny

MUSICA

SACRA 

3 hgv

  Teljes ár Nyugdíjas
Diák
Teljes ár Nyugdíjas
Diák
Teljes ár Nyugdíjas
Diák
Teljes ár
I. rendű 26.800 21.700 26.800 21.700 24.900 18.000 8.500
II. rendű 22.900 18.700 22.900 18.700 21.000 15.000 7.500
III. rendű 17.800 16.900 17.800 16.900 15.900 12.000 6.500

 

Információ,
segítség a vásárlásban:
+36-72-500-300

Korábbi fellépések:

Krisztus hét szava 2018. március 29. 18:00
Nékünk gyermek született - Karácsonyi ünnepi hangverseny 2017. december 20. 19:30
Mozart: Requiem - Hangverseny az elhunytak emlékére 2017. október 31. 19:00

Rendezvénynaptár

Nincs találat!