Pannon Filharmonikusok

www.pfz.hu
Regisztráció

europa cantat

civitatis

A zene zamata - MÜPA 14/15

Folytatja tizenegy éve megkezdett útját a Pannon Filharmonikusok, melyet Budapest zenei életében jár be. A Művészetek Palotájában fenntartott telt házas koncertsorozatával a pécsi zenekar igazi fűszere a főváros zenei életének, minden évadban újdonságokkal lép a közönség elé. Ezúttal kulináris kicsengésű zenei utazás várja az érdeklődőket.

„Egyértelmű volt, hogy be kell mutatkoznunk Budapesten, meg kell mérettetni magunkat abban a térben, abban a közegben, ahol 10-11 zenei műhely végzi mindennapos munkáját, és kínál produkciót a zenebarátoknak.” /Horváth Zsolt, igazgató/

 

A Pannon Filharmonikusok 2014 őszétől 2015 tavaszáig 5 újabb koncerttel igyekszik majd megfűszerezni Budapest zenei életét. A csemegékben bővelkedő hangversenyek programját ezúttal is Bogányi Tibor vezető karmester, Vass András állandó karmester és Horváth Zsolt igazgató állították össze. Valamennyi zenei recept így kezdődik: „végy egy kiváló zenekart…”. A hangversenyek ízgazdag zenei világa a klasszikus ínyencségekből és a kortárs falatokból egyaránt merít. 

A Művészetek Palotáját otthonnak választó esték kínálata a nemzetközi zenei élet elitjének tolmácsolásában kivételes élményt ígérnek. Andrej Gavrilov zongoraművész Dukas, Prokofjev és Ravel művein át novemberben egy csipetnyi oroszos Párizst idéz a koncertterembe, miközben Szergej Szlovacsevszkij februári gordonkajátéka és Sztravinszkij Petruskája mögött a csipetnyi kelet mellett egy leheletnyi nyugat is megbújik. Márciusban Kelemen Barnabás szórja meg egy csipet csábítással hegedűjátékát Bruch g-moll hegedűversenyében, áprilisban pedig a Kossuth-díjas Bogányi Gergely hangolja fel a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem zongoráját egy csipetnyi kortárs dallammal Dubrovay László III. zongoraversenyére. Végül pedig Miklósa Erika Strauss dalaiban felcsendülő énekhangja fűszerez igazán különlegesre egy májusi péntek estét.


 

„A Művészetek Palotájában való jelenlétünk több mint 10 éve sarokköve a zenekarnak. A főváros zenei életében komolyzenei bérlettel jelen lenni, az rang. A Pannon Filharmonikusok mindig innovatív programmal jön Budapestre.” /Bogányi Tibor, vezető karmester/

Az esték egyedi zamatát a karmesteri pulpituson helyet kapó Bogányi Tibor, Vass András, Christian Schumann és Cristian Mandeal interpretációja garantálja.

A Pannon Filharmonikusok 2014 őszén tizenkettedik évadát kezdi meg a Művészetek Palotájában. A színvonalas hangversenysorozat kezdettől nagy sikerrel fut, rendre telt házas koncertekkel zajlik. A zenekar évről-évre egyre nagyobb hangsúllyal van jelen Budapest zenei életében, egyedi koncertjeivel megtalálta helyét a fővárosi zenekarok kínálata mellett. Saját koncertsorozatán túl rendszeres meghívottja rangos hazai zenei rendezvényeknek, pl. a Budapesti Tavaszi Fesztiválnak.

 

„Nagyon sokat köszönhetünk a Művészetek Palotájának, otthonra leltünk benne. Budapest zenebarátai befogadtak bennünket. Rendkívül inspiráló, hogy évente 5 alkalommal, péntek esténként mi lehetünk az a művészeti együttes, a mi produkciónk lehet az, amely telt házra számíthat. „ /Horváth Zsolt, igazgató/

 

A részletes programot ide kattintva nézheti meg!

 

Budapesti Bérleteseinknek!

 

Kedves Bérletesünk!

Felhívjuk figyelmét, hogy sokéves hagyományunkat követve − törzsközönségünk számára − idén is lehetőséget biztosítunk, hogy bérlete meghosszabbításával kedvezményes áron váltson belépőt a következő évad koncertjeire. A bérlethosszabbítás időszaka: 2014. április-május.

Újdonság, hogy idén személyes jelenlét nélkül is lehetőség nyílik a helyre szóló bérletek meghosszabbítására. Kényelme érdekében munkatársunk hamarosan felkeresi Önt telefonon. A telefonos beszélgetés során jelzett bérlethosszabbítási szándékot követően Ön átutalással is kiegyenlítheti bérlete(i) árát, és kérheti, hogy postai úton küldjük meg bérletszelvényét (vagy befáradhat érte személyesen is a lent részletezett időpontokban a megadott helyszínek valamelyikére, ahol sorban állás nélkül veheti át azt).

Emellett arra is van lehetősége, hogy Ön kezdeményezze bérlete(i) online meghosszabbítását. Ezt megteheti munkatársainknál a szabo.a@pfz.hu vagy az ertekesites@pfz.hu e-mail címek valamelyikén, illetve a 72/500-300-as telefonszámon.

A telefonon vagy e-mailen egyeztetett bérlethosszabbítási igényről e-mailes visszaigazolást küldünk, melyben az átutaláshoz szükséges adatokat is megtalálja.
A bérletek kedvezményes áron történő meghosszabbítása a fentieken túl az alábbi módon történhet:
- személyes bérlethosszabbítása a Művészetek Palotája Üvegtermében: április 11-én, a TŰZVÖRÖS című koncert estéjén 18 és 22 óra között, valamint május 16-án, az ARANYOKKER című koncert estéjén 18 és 22 óra között.
- személyes bérlethosszabbítás a Nyugati téri Alexandra Könyváruházban 2014. április 12. és 2014. április 30. között, hétfőtől-péntekig 12-20 óra között, valamint szombatonként 10-20 óra között (1055 Budapest, Nyugati tér 7. Telefon: 06-1-428-7077 )

Jövőre is szeretettel várjuk közönségünk soraiban!

Vissza

Rendezvénynaptár

Nincs találat!