Pannon Filharmonikusok

www.pfz.hu
Regisztráció

europa cantat

civitatis

Armel: a zenekar szólistaként visszavárja a nyertest

A Pannon Filharmonikusok közreműködésével előadott opera versenyszereplője nyerte az Armel Operafesztivált.

A svájci Figaro¿-produkció női főszereplője, Marion Grange és az osztrák horroropera, a Punch and Judy nyerte el a 2014-es Armel Operafesztivál legjobbjainak járó díjakat, a közönségkedvenc szintén a Punch and Judy lett.

Marion Grange francia szoprán Suzanne szerepét alakította a svájci Theater Orchester Biel Solothurn produkciójában, Christian Henking: Figaro¿-jában, díja egy  hangverseny a pécsi Kodály Központban a Pannon Filharmonikusok közreműködésével.

A 2008-ban Szegeden alapított Armel Operverseny és Fesztivál idén első alkalommal került megrendezésre Budapesten. A kortárs operákat és klasszikus művek izgalmas feldolgozásait műsorára tűző Fesztivál produkcióit a Zeneakadémián és az Erkel Színházban tekinthette meg a nagyközönség. A Fesztivál koncepciójának különlegessége, hogy a bemutatott darabok és azok főszereplői is versenyben állnak egymással. A díjazottakat nemzetközi szakmai zsűri választja ki, de a közönség is szavazhat kedvenc operájára.

A darabok nemcsak élőben voltak láthatók-hallhatók, az Arte Concert is közvetítette mind az öt produkciót élőben, az október 17-én este, a Thália Színházban zajló Díjátadó Gálát pedig – az Európa-szerte népszerű német-francia csatorna mellett - a Duna World is sugározta.

Vissza

Rendezvénynaptár

Nincs találat!