Pannon Filharmonikusok

www.pfz.hu
Regisztráció

europa cantat

civitatis

Az ifjú nemzedék hegedűvirtuóza Pécsett

Október 18-án, szombaton kezdetét veszi a zenekar prémium koncertsorozata. A nyitóhangverseny vendégszólistája Kirill Troussov, akinek rendkívüli tehetsége mellett kifogástalan eleganciája is szembetűnő.

Öt szombat estén öt kivételes koncert egy kiváló zenekar és világhírű szólisták közreműködésével a pécsi Kodály Központ impozáns hangversenytermében – röviden így foglalhatnánk össze a Pannon Filharmonikusok prémium koncertsorozatát.  A szombati napokra tervezett Pannonicum-koncertjeit a társulat kifejezetten azoknak a zenebarátoknak ajánlja, akik nem Pécsett élnek vagy a hétköznapokon rendkívül elfoglaltak, de emiatt nem szeretnének lemaradni a régió kulturális életében egyedülállónak mondható produkciókról.

A program első koncertjén, október 18-án szombat este 18 órakor a zenetörténet francia és német vonala képviselteti magát. Schubert VIII. „befejezetlen” szimfóniájáról kiderül, hogy mégis kerek egész, Debussy Jeux, azaz Játékok című tánckölteménye szeszélyes zenei futamai két kislány és egy fiú fogócskáját idézi elénk, míg Ravel La Valse című műve a keringő műfaját „lopja” a Kodály Központ koncerttermébe. Mendelssohn e-moll hegedűversenyében pedig az oroszok is szerephez jutnak, méghozzá generációjának egyik legtehetségesebb hegedűművésze, a fiatal Kirill Troussov szenvedélyes szólójátéka által, aki a virtuozitásban épp úgy nem ismer határokat, mint az eleganciában.

Figyelem! Műsorváltozás! A Pannon Filharmonikusok az est szólistájának betegsége miatt Korngold Hegedűversenye helyett Mendelssohn-Bartholdy e-moll hegedűversenyét játssza a koncerten.

Kirill Troussov a zenekar visszatérő vendégművésze. A tavalyi évad nyugat-európai koncertkörútján már szerepelt együtt a társulattal.

A Pannon Filharmonikusok Pannonicum sorozatában ebben az évadban is kivételes zeneművek sorakoznak fel, melyeket a hazai és a nemzetközi zenei élet rendkívüli tehetségű muzsikusainak szólójátéka lényegít igazán maradandó élménnyé.

A koncertsorozat novemberi és februári koncertjein a zongoráé a főszerep. A sorozat második koncertjén Andrej Gavrilov világhírű zongoraművész tér vissza az együtteshez, a tavalyi nyugat-európai koncertturnén ugyanis számos alkalommal játszott már együtt a Pannon Filharmonikusokkal. Februárban egy igazán különleges produkciónak, a tehetség továbbörökítésének lehet tanúja a zenekar közönsége: Kocsis Zoltán a magyar a karmesterek egyik legnagyobbika fiát, a zongoraművész Kocsis Krisztián dirigálja abban a Liszt Esz-dúr zongoraversenyben, melyet korábban maga is számos alkalommal eljátszott már. 

A koncertsorozat második felében a hölgyeké a főszerep, áprilisban a bájos Pusker Júlia mutatja meg zsenialitását Mozart egy hegedűversenyében, májusban pedig Richard Strauss Hat dalát hallgatva megtapasztalhatjuk, milyen varázslatos az, amikor a Kodály Központ páratlan akusztikájú koncerttermét a világhírű operaénekesnő, Miklósa Erika hangja tölti meg.

Vissza

Rendezvénynaptár

Nincs találat!