Pannon Filharmonikusok

www.pfz.hu
Regisztráció

europa cantat

civitatis

Az új közönségkedvencek: Lemel Ágnes és Szilágyi Lajos

A csaknem száz tagú Pannon Filharmonikusok minden esztendőben megszavaztatja a közönséget, hogy a hallgatóságnak ki a legkedvesebb muzsikusa az zenekarból. Az internet a fő támpont, ahol a PFz honlapján a tagok fotói, a hangszeres besorolások is jól láthatók. Közel ezer voks érkezett az idén, s a szavazatok felét ketten kapták meg, Lemel Ágnes első hegedűs (a szimpátia-díj mellé egy ezüst nyakéket is átvehetett), és Szilágyi Lajos kürtös, aki egy sporttáskát és egy magyarországi wellness hétvégét nyert szállodai ellátással.

Meglepett és nagyon jól esett az elismerés, hiszen a művész mindig visszaigazolásra vágyik – mondja Lemel Ágnes. – Nem tudom minek köszönhetem ezt a népszerűséget, talán, hogy alapvetően nyitott, mosolygós természetű vagyok, és mindig érdekel a közönség reakciója a koncertek végén, pásztázva a sorokat boldogan viszonzom a kedves tekinteteket. Egyébként mohácsi vagyok, tíz éve zenélek az együttesben. A díj pedig arra ösztönöz, hogy az eddiginél is jobban teljesítsek, és méginkább keressem a kapcsolatot a hallgatósággal.
Szilágy Lajos zárkózottabb alkat, s mint kiderült, első ízben vett részt efféle díjátadáson, mert mindig besegít ilyenkor a zenekari hangszerek berendezésébe. Így aztán kétszeres volt a meghökkenése amikor a nevét olvasták.

- Tanítok a Pécsi Művészeti Gimnáziumban és Szakközépiskolában, így valószínűleg a jelenlegi és a volt tanítványaim tüntettek ki a figyelmükkel – keres szerény magyarázatot a történtekre. - Én is Mohácsról indultam, Dobos József közismert iskolájából. A Pannon Filharmonikusokkal 16 éve zenélek, emellett vezényelek egy fúvószenekart is, ad aztán rövid szakmai életrajzot a kürtművész. Még hozzáteszi: Nős vagyok, másfél éves a kislányunk, de szinte a gyerekeimnek tekintem a szakközépiskolás tanítványaimat is!

Vissza

Rendezvénynaptár

Nincs találat!