Pannon Filharmonikusok

www.pfz.hu
Regisztráció

europa cantat

civitatis

Don Quixote a színpadon

Cervantes örökbecsű hősének alakja elevenedik meg a Pannon Filharmonikusok előadásában május 15-én.
 

A koncertre látogatóknak igazán ritka, irodalmat és zenét összekötő élményben lehet része, hiszen Richard Strauss Cervantes világhírű regénye alapján komponálta szimfonikus költeményét, a Don Quixotét. A csetlő-botló, de jó szándékú lovagot a zeneműben Jan-Erik Gustafsson szólista játéka jeleníti meg.

Don Quixote és hűséges társa, Sancho Panza könyvbéli kalandjait könnyedén nyomon követhetjük, hiszen a zene érzékletesen festi le a hadseregnek gondolt juhnyájjal, a varázslónak nézett bencés szerzetesekkel, vagy éppen az óriásnak vizionált szélmalmokkal folytatott csatározásait.
Jan-Erik Gustafsson a konzervatív zeneszerző, Dohnányi Ernő ritkán hallható késő-romantikus Konzertstückjének is szólistája lesz. Az idei évben Kossuth-díjjal kitüntetett komponista, Orbán György 4. szerenádja pedig számos zenei meglepetést kínál a hallgatóságnak. A műben „megszólal a korai Stravinsky, aztán Sosztakovics, bizonyos jazz-elemek, majd a filmzeneszerző Nino Rota, és még Tom és Jerry is” – írja egy kritikusa.

A zenekart Bogányi Tibor vezényli.

Vissza

Rendezvénynaptár

Nincs találat!