Pannon Filharmonikusok

www.pfz.hu
Regisztráció

europa cantat

civitatis

Elindult az új évad

Szeptember 12-én a Kodály/Breitner-bérletsorozatok első, BEETHOVEN & HEGEDŰ című koncertjével vette kezdetét a Pannon Filharmonikusok új évada.

A 2013/14-es év a már megszokott zenei sokszínűség mellett sok újdonságot is kínál.

Külön-külön is látogatható bérletes hangversenyeinken és egyedi koncertjeinken a klasszikus remekművek mellett kortárs zenei csemegék is megszólalnak majd, ilyen volt például mindjárt az első estén Krysztof Pendereczki hegedűversenye, és ilyen lesz később Terényi Ede „Jazz” hárfaversenye.

A szimfonikus zenei estek hagyományos hangszerei közül közönségünk idén a hegedű, a mélyhegedű, a gordonka, a nagybőgő, a klarinét és a zongora játékát is élvezheti majd, méghozzá olyan kiemelkedő vendégművészek előadásában, mint Kelemen Barnabás, Baráti Kristóf, Barcza Horváth József, az Amadinda Ütőegyüttes, Laduver Mihály, Várdai István, Várjon Dénes vagy Jandó Jenő. A Kodály Központban most először megszólaló hárfaversenyen Vigh Andrea játékét figyelhetjük majd, márciusban a cimbalomra és tárogatóra írt kettősversenyt pedig Lukács Miklós és Borbély Mihály tolmácsolja.

Koncertjeinken a mostani évadban is neves operaénekes állnak majd színpadon, köztük Rost Andrea, Mester Viktória, Meláth Andrea, Váradi Marianna, Kertesi Ingrid, Váradi Zita, Kovács István, Horváth István, Cser Krisztián.

Bogányi Tibor és Vass András karmestereink mellett pedig rendre nemzetközi hírű vendégkarmesterek dirigálnak, név szerint: Kocsis Zoltán, Kobajasi Kenicsiró, Ligeti András, Christian Schumann, Howard Williams, Kovács László és Ola Rudner.

A Pannon Filharmonikusok felnőtteknek szóló programjai mellett most is gondolt minden korosztályra. A fiatalokat – mindjárt októberben – filmzenei koncerttel, később más crossover produkciókkal várjuk, illetve nekik (is) szól a havonta egy-egy szombaton Beck Zoli moderálásával megtartott Segítség, komolyzene! sorozatunk.

Idén is útjára indítjuk gyerekeknek szóló sorozatainkat. A legkisebbeknek Babzsák programunkat kínáljuk, sok játékkal és egy kis zenével. A nagyobbacskák pedig Csigaház sorozatunk keretében, varázslatos környezetben ismerkedhetnek meg újabb és újabb hangszerekkel.

Vissza

Rendezvénynaptár

Nincs találat!