Pannon Filharmonikusok

www.pfz.hu
Regisztráció

europa cantat

civitatis

Főhajtás Richard Strauss előtt

Richard Strauss születésének 150. évfordulója előtt tiszteleg a zenekar a Zeneakadémia Nagytermében adott budapesti koncertjén április 4-én este 19.30-kor.

 

Az est középpontjába állított szerző 1864-ben született. Richard Strauss leginkább operakomponistaként ismert, valamint a gyakran irodalmi témát feldolgozó szimfonikus költemények szerzőjeként. Kevesen gondolnak rá versenyművek komponistájaként, holott termékeny volt a műfajban. Műveivel a Pannon Filharmonikusok most egy egész estét megtölt, Kelemen Barnabás, Zempléni Szabolcs és Kiss József szólisták közreműködésével.

A hangverseny a Budapesti Tavaszi Fesztivál rendezvénye.

A Pannon Filharmonikusok rendszeres meghívottja rangos hazai és nemzetközi fesztiváloknak, így többek között a Budapesti Tavaszi Fesztiválnak is, amely 2014-ben is gazdag programkavalkáddal vonzza hazai és nemzetközi közönségét. Az esemény produkciói a művészeti ágak színes palettáját rajzolják meg, és bőséges műfaji kínálattal árnyalják tovább azt. A fesztivál 17 napján több mint 170 előadást tartanak, köztük 6 világpremierre, 18 magyarországi bemutatóra kerül sor, és 20 olyan társulat is bemutatkozik, akik korábban nem szerepeltek Magyarországon. A nagyzenekari hangversenyeken a Pannon Filharmonikusok mellett világhírű társulatok koncerteznek legendás karmesterek dirigálásával. A Bécsi Filharmonikusokat Zubin Mehta, a BBC Filharmonikusokat Juanjo Mena vezényli. Maxim Vengerov is vendége lesz a fesztivál programjának, a Lengyel Kamarazenekar kíséretében Mozart és Csajkovszkij műveit adja elő.

Vissza

Rendezvénynaptár

Nincs találat!