Pannon Filharmonikusok

www.pfz.hu
Regisztráció

europa cantat

civitatis

Jön Miklósa Erika, Rost Andrea és Kobajasi Kenicsiró

Immár a harmadik teljes évadát kezdi szeptembertől a Kodály Központban a Pannon Filharmonikusok, több mint negyven koncerttel, számos újdonsággal, érdekességgel és persze világhírű vendégművészekkel. (Forrás: www.bama.hu)

Mint Horváth Zsolt igazgató lapunknak kiemelte, elsősorban neves külföldi karmesterekre és kiemelkedő hazai szólistákra építkezik a műsorsorozat. Az ötféle bérlet értékesítése már megkezdődött, minden a régi rend szerint megy tovább, ám újdonság, hogy a halottak napi oratóriumi hangverseny nem a Bazilikában, hanem a Kodály Központban lesz, mert Verdi születésének 200 éves jubileuma tiszteletére a műsorra tűzött Requiem ott sokkal jobban élvezhető.

 

 

A hazai kiválóságok közül néhány nagy név: a bérletnyitó hangversenyen Kelemen Barnabás hegedül majd, a szeptemberi bordalfesztivál gálaműsorán pedig Miklósa Erika lesz a sztárvendég. Jön az ősz elején Howard Williams vezényelni, a filmzenei koncerten pedig vetítés, kiállítás és fényshow fokozza a zenei hatást. Lesz zenekari ősbemutató, a „házi szerző” Gyöngyösi Levente művének szólistái a most 30 éves Amadinda ütőegyüttes tagjaiból kerülnek ki, s nagy eséllyel megvalósul Wagner Lohengrinjének bemutatója is. Kocsis Zoltán súlyos betegsége után decemberben tér vissza Pécsre, és januárban megint együtt szerepel a két Bogányi testvér. Jövő tavasszal pedig Rost Andrea is énekel a koncertközpontban.

 

 

 

Hallhatunk emellett jazzhárfaversenyt, szólószerepet kap a tárogató, újra Pécsett vezényel Kobajasi Kenicsiró, a crossover koncerten Lukács Miklós cimbalomművész és Borbély Mihály képviseli a jazzt. Az évadzáró koncert sem lesz akármi: Jandó Jenő zongorázik, s Ligeti András vezényli a Pannon Filharmonikusokat.

 

 

 

Lemezfelvételek

A PANNON Filharmonikusok több hangfelvételt is lemezre rögzít a Kodály Központban. Ősszel CD-re veszik Dohnányi fisz-moll szvitjét és Gyöngyösi Levente új művét, készül egy kamara-duplalemez Schubert A halál és a lányka című kompozíciójából, amelyet Vass András nagyzenekari hangszerelésében és az eredeti kamaraváltozatban is feljátszanak. Baráti Kristóffal az ősszel ugyancsak dupla CD-t rögzít a zenekar, s terveznek egy hasonló szimfonikus plusz szólista összeállítású dupla albumot Váradi István gordonkaművésszel is.

Vissza

Rendezvénynaptár

Nincs találat!