Pannon Filharmonikusok

www.pfz.hu
Regisztráció

europa cantat

civitatis

Jótékonysági hangverseny

Kedves Közönségünk!

A Pannon Filharmonikusok Gyermán István Alapítványa és a Pécs-Normandia LIONS Club többéves hagyományának megfelelően idén is megrendezi jótékonysági hangversenyét 2005. február 12-én a Pécsi Bazilikában, este 19.30 órakor.

Az idei hangversenyen a Pannon Filharmonikusok vendégeként Szegedi Szimfonikus Zenekar előadásában Brahms Német Requiem-je csendül fel Gyüdi Sándor vezényletével. Az est közreműködői: Sümegi Eszter, Busa Tamás és a Vaszy Viktor Kórus.

A SZEGEDI SZIMFONIKUS ZENEKAR – bár különböző néven és összeállításban a XXVIII. század eleje óta létezik Szegeden városi zenekar – önálló intézményként a legendás karmester és zeneszerző, Vaszy Viktor irányításával jött létre 1969-ben. Az alapító-karnagyot Pál Tamás, Oberfrank Géza és Acél Ervin követte a zenekar élén, majd 1999-től Gyüdi Sándor a Szegedi Szimfonikus Zenekar igazgató-karmestere.
Munkájuk révén a Szegedi Szimfonikus Zenekar a budapesti Operaház után nagyságban és rangban következő szegedi operatársulatánál rendkívül magas szintű operaélet bázisává és rangos koncertpódiumok gyakori közreműködőjévé vált. Az együttes szinte egész Európát bejárta, az utóbbi években rendszeresen vendégszerepel Spanyolországban, emellett nagy sikerrel mutatkozott be Tajvan, Szingapúr és Brazília közönsége előtt. CD-felvételei a Hungaroton mellett olasz, spanyol, belga és dán kiadóknál jelentek meg. A zenekar szegedi koncertbérleteiben rendszeresen állnak jelentős vendégművészek a karmesteri dobogón, szólistaként a nemzetközi élvonal és a magyar művészek legjava szerepel.

Jegyek kaphatók a Filharmónia Dél-dunántúli Kht. jegyirodájában (7621 Pécs, Király u. 18., tel.: 310-539) és a koncert előtt a helyszínen.

Vissza

Rendezvénynaptár

Nincs találat!