Pannon Filharmonikusok

www.pfz.hu
Regisztráció

europa cantat

civitatis

Közös szándéknyilatkozat a Balokány Liget jövőjéről

Összecsengenek az elképzelések a Balokány Liget jövőjével kapcsolatban. Ez derült ki azon az egyeztetésen, amely Pécs M.J.V. Önkormányzata és a 20 helyi civil, illetve érdekelt szervezetet tömörítő összefogás képviselői között zajlott.

A felek a hosszú távú elképzeléseikben maradéktalanul egyetértettek a Balokány nyugati felét képező Liget városi tulajdonként való megtartásában, használhatóságának valós igényeiben és rendbetételének szükségességében. Kölcsönösen kifejezték érdekeiket a terület közpark jellegének megőrzésével, zöld felületeinek fejlesztésével és védett környezeti értékeinek megóvásával összefüggésben is.

A „Balokány Ligetért összefogás” résztvevői a terület működtetésére a helyi civil szektor és a városi önkormányzat megfelelő arányú partneri együttműködését javasolták. Ebben fontosnak tartják a Liget civil és ifjúsági funkciókkal való megtöltését, továbbá az ezekre vonatkozó programok és közösségek szervezését.

Az Önkormányzat részéről dr. Páva Zsolt polgármester üdvözölte a civil összefogás alulról szerveződő kezdeményezését és konstruktív együttműködési koncepciójukat. Az egybehangzó elképzeléseken túl megerősítette az Önkormányzat szándékát a Liget civil szervezetekkel közös és tartós fenntartásában, a szükséges egyeztetések mentén. Szécsi Zsolt városi főépítész, valamint Magay Miklós városfejlesztési főosztályvezető szakmai szempontokból is értékesnek és ígéretesnek ítélték meg a közös munkában rejlő lehetőségeket a város számára.

Az Önkormányzat és a civil összefogás munkatársai megállapodtak abban, hogy az együttműködésük következő lépéseként – még az ősz folyamán – közös helyszíni bejárást szerveznek. A felek a téli időszakban tovább egyeztetik a szakmai részleteket és potenciáljaikat, valamint megfogalmazzák a kölcsönös elvárásokat. Legkésőbb tavasszal kezdik meg a Balokány Ligetben partneri munkájukat, amely így megmaradhat az új EKF beruházások között élő kulturált közparknak, a megfelelő civil funkciókkal.

Vissza

Rendezvénynaptár

Nincs találat!