Pannon Filharmonikusok

www.pfz.hu
Regisztráció

europa cantat

civitatis

"Magyarország top-zenekara"

" Nagy sikerű koncerttel nyitotta az évadot a társulat Budapesten. "A pécsi székhelyű együttes Magyarország top-zenekara" - szól a fidelio.hu kritikai írása.

A zenekar november 15-én, a Művészetek Palotájában adta budapesti bérletsorozatának évadnyitó koncertjét az Amadinda ütőegyüttes közreműködésével, nagy sikerrel. Műsoron Gyöngyösi Levente Sinfonia concertante című új műve és Sztravinszkij Tavaszi áldozata szerepelt.

 

"...magától értődő könnyedséggel, nagy stílusbiztonsággal, koncentráltan és precízen muzsikáltak" - írja a szerző és így folytatja: "...nem csak a részletek megmunkálása révén vált ez az interpretáció igen meggyőzővé, a nagyléptékű formálásról, a karmesteri stratégia testületi képviseletéről is csak az elismerés hangján szólhatunk. Bogányi Tibor nagyszerűen vezényelt, takarékosan és kifejezően. [...] A nézőtérről figyelve úgy tűnt, hogy a magasra tett lécet a Pannon Filharmonikusok magabiztosan ugrotta át: az együttes és a karmester kitartóbb és lelkesültebb tapsot is megérdemelt volna."

 

Molnár Szabolcs kritikai írása teljes terjedelmében itt olvasható:

http://www.fidelio.hu/klasszikus/kritika/orom_a_zene

Vissza

Rendezvénynaptár

Nincs találat!