Pannon Filharmonikusok

www.pfz.hu
Regisztráció

europa cantat

civitatis

Maxim Vengerov: „Ez egy építészeti Stradivari”

Történelmi pillanat ez, és igazi csoda ebben a teremben játszani – mondta Maxim Vengerov a Kodály Központ első nyilvános koncertje kapcsán.
– Különleges est ez, hogy a Pannon Filharmonikusokkal újra együtt zenélhetek egy varázslatos környezetben – mondta Vengerov, miután négy éve a Művészetek Palotájában hegedűművészként már fellépett a zenekarral.
– Csodás a terem, de ez a csoda nem csak Pécsé és Magyarországé, hanem a világ kulturális életének része. Sok helyen játszottam már, s kijelenthetem, ez a koncertközpont az élvonalba tartozik.
A szépségén túl a logisztikája is kitűnő, az atmoszférája pedig meleg és kellemes. Azt mondják, az építészet a megkövült zene. Nos, itt létrehoztak egy építészeti Stradivarit, amelyen mostantól mindenki játszhat a Pannon Filharmonikusokkal közösen, csak jól kell ezt az összetartozó hangszert megszólaltatni. Vengerov arról is beszámolt, hogy a maga Stradivariját sem akasztotta szögre, 2011-ben több szólista felkérést is elvállal. A pécsi közönségnek addig sem kellett várni, az esti hangverseny sikere láttán Vengerov karmester a ráadásban pár perces hegedűjátékkal köszönte meg az ünneplést. (forrás: www.bama.hu – Mészáros B. Endre)

video a fidelioról: http://www.youtube.com/watch?v=WwT1wjdHTRM

Forrás: www.fidelio.hu

Vissza

Rendezvénynaptár

Nincs találat!