Pannon Filharmonikusok

www.pfz.hu
Regisztráció

europa cantat

civitatis

Mécsesgyújtás elhunyt szeretteink emlékére

Immár hagyomány, hogy a halottak napi hangversenyre érkező közönségünk a Kodály Központ előtti lépcsősoron mécsest gyújt elhunyt szeretteire emlékezve. Idén október 29-én este, 19.00 órára v árjuk Önöket a Nemzeti Filharmonikusok hangversenyére és az azt megelőző mécsesgyújtásra.

Az egyházi zeneiirodalom ikonikus darabját már többször hallhatta a Pannon Filharmonikusok közönsége az elmúlt évek során. Verdi Requiemje nemcsak a műfaj megkerülhetetlen darabja, de egyben a zeneszerző egyik legsikeresebb és legtöbbet játszott kompozíciója is. A komponistatárs, Rossini halála apropóján megkezdett alkotás Verdi egy közeli jó barátjának halála miatt érzett fájdalom hatására nyert végső formát.

Szeretteinket elveszíteni mély és súlyos fájdalmat jelent. Az elmúlással való szembesülés érzésének leírására aligha van kifejezőbb műve a zenetörténetnek, mint Verdi Requiemje, ami kitüntetett helyet foglal el a zeneirodalomban: szívhez szóló, páratlanul drámai alkotás, melyben a fájdalom és a megindultság uralkodik. A zenemű kivételessége abban is megmutatkozik, hogy egy templom áhítatos miliőjéhez épp úgy igazodni képes, mint egy impozáns koncertteremhez.

Az idei évadban elhangzó Requiemet az előadók távolítják el a két éve elhangzott Verdi-műtől. A művet a Nemzeti Filharmonikus Zenekar  és hazánk első számú kórusa, a Nemzeti Énekkar előadásában hallgathatjuk meg Antal Mátyás vezényletével. Szólistaként Kolonits Klára, Meláth Andrea, Klein Ottokár és Kováts Kolos énekművészeket köszönthetjük a Kodály Központ hangversenytermének színpadán.

 

Részletek a koncertről

JEGYVÁSÁRLÁS

Vissza

Rendezvénynaptár

Nincs találat!