Pannon Filharmonikusok

www.pfz.hu
Regisztráció

europa cantat

civitatis

Minket is szeret a közönség!

Aki a Pannon Filharmonikusok koncertjeire akar bejutni, a Kodály Központ jegypénztárában mindig ugyanattól a két szimpatikus fiataltól kap segítséget: Kindl Linda és Szabó Attila intézi a klasszikus hangversenyekkel kapcsolatos kérdéseket. Hogy kik ők valójában? Természetesen zenebarátok, és az is közös bennük, hogy diplomások, valamint, hogy  több nyelven beszélnek.

Kindl Linda történelem-kommunikáció szakon végzett a Pé­csi Tudományegyetemen,

s zeneszeretete mellett kommunikációs végzettsé­ge okán helyezkedett el a zenekarnál, mint közönségszervező. Sokoldalúságát mutatja, hogy doktori képzésre is jár történelemből. „Nem tervezem, hogy profi történésszé váljak, de iz­galmasnak tartom a doktori témám, s az elmélyült kutatási munkát. A történelemnél csak a zenéhez köt nagyobb szerelem, fiatal korom óta járok klasszikus koncertekre. Az életem kétlaki, sokat ingázom szülővárosom Budapest, valamint a baranyai megyeszékhely között. Így jól látom a pécsi hangver­senyterem helyét, szerepét a fővárosi zenerajongók perspek­tívájából is: a budapestiek egybehangzóan megerősítik a világhírű vendégművészek gondolatait, miszerint na­gyon szép és elegáns a MÜPA, de a Kodály Köz­pont sokkal otthonosabb. Ezt a véleményt én is osztom. Szerintem mindannyian ismerjük azt a pillanatot, amikor becsukjuk a szemünket a hangver­senyen, és csak az ember van, meg a zene. Ehhez a katarzis érzéshez a Kodály Köz­pontban minden más magyar koncerthelyszínnél hamarabb és erőteljesebben lehet eljutni. Egyszerűen ez a tér jobban segíti a zene befogadását.”

Szabó Attila főjegypénztáros 35 éves fiatalember, művelődési menedzserként végzett a PTE-n. „A jazz a kedvencem, de a klasszikus hangversenyeken is rendszerint ott vagyok, amennyiben lehetőségem van rá. Az egyetem után általános iskolában dolgoztam szabadidő-szervezőként, de mindenképp a kulturális szférában szerettem volna elhelyezkedni, így később az Európai Kulturális Fővárosa program keretében az infópont hálózat koordinátorként alkalmaztak, majd a Pannon Filharmonikusok csapatába kerültem. Úgy gondolom, hogy nem mechanikus munka ez, hiszen személyre szabottan igyekszünk megfelelni a kéréseknek, ajánlani a különböző programokat. Mindezt több nyelven tesszük, szóval felelősségteljes kapcsolattartásra és széleskörű, minden igénynek megfelelő kiszolgálásra törekszünk. Valójában a mi kompetenciánk a hangversenyek és adott esetben a főpróbák értékesítésére terjed ki. Igen, a főpróbákra is. Legutóbb például Kocsis Zoltán a zenekari főpróbára is beengedte a közönséget, s még jegy ellenében is közel százan voltak kíváncsiak erre a nem mindennapi hangversenyváltozatra. Hogy mire fogytak el a leghamarabb a belépők? A filmzenei estre, és a híres nevekre, például Vengerovra, a Bogányi testvérekre, Kobayashi Ken-Ichiróra. Szeretek itt dolgozni, mert jó a csapat, elegáns a munka és nemcsak a munkáltató, de a közönség is megbecsüli a tevékenységünket.”

Vissza

Rendezvénynaptár

Nincs találat!