Pannon Filharmonikusok

www.pfz.hu
Regisztráció

europa cantat

civitatis

Nívós tagság

Hivatalosan is társult tagja lett a Pannon Filharmonikusok az IAMA (International Artist Manager’s Association), azaz a nemzetközi művészeti menedzserek egyesületének.

 

A világszintű nemzetközi szervezet az előadó-művészetek területén dolgozó menedzserek és ügynökségek közötti együttműködés hálózata. A rangos tagságnak köszönhetően a PFZ a legnagyobb és legismertebb nemzetközi ügynökségekkel lesz képes még szorosabb viszonyt, hatékony együttműködést kialakítani a jövőben.  

A Pannon Filharmonikusok a tavalyi évad során vett részt először az IAMA által szervezett éves Párizsban rendezett konferencián, melynek idén áprilisban, Londonban lesz a második alkalma. Ezek a konferenciák lehetőséget biztosítanak a zenekar számára, hogy a nemzetközi piac kiemelkedő szereplőivel vegye fel a kapcsolat. Olyan ügynökségekkel, akik a világ vezető művészeit menedzselik, valamint nemzetközi szintű produkciók megszervezésében vesznek részt.

„Az IAMA rendezvények egyik legnagyobb előnye, hogy személyes bemutatkozási lehetőséget biztosít a nemzetközi komolyzenei szféra meghatározó és szó szerint a világ minden tájáról érkező szereplőivel. Pár nap alatt hirtelen kitágul a világ, Ausztráliától kezdve az Egyesült Államokig reprezentálja magát ügynökség, fesztivál és zenekar. Ez egy óriási lehetőség a Pannon Filharmonikusok számára. A tavalyi első bemutatkozásunk nagyon jól sikerült, sok pozitív visszajelzést kaptunk és elindultak együttműködési folyamatok. A cél, hogy idén még több ismeretségre tegyünk szert és a társult tagsággal még szorosabbra fűzzük az IAMA tagjaival a kapcsolatot.”  (Balog Réka külügyi menedzser)

Az elmúlt években fokozatosan erősítette meg a Pannon Filharmonikusok a zenekar nemzetközi pozícióját. Európai turnéja mellett rendszeres fellépője a Déli Kulturális Övezetnek. A legutóbbi Varasdi Barokk Esték nemzetközi horvát komolyzenei fesztiválra nemcsak meghívást kapott, de a legjobb teljesítményért járó díjat is elnyerte produkciójával. A tavalyi Armel Operafesztiválon első alkalommal saját produkcióval nevezett be a versenybe és elnyerte az Arte Televízió közönségdíját, majd 2017 őszén a korábbi év versenygyőztes Armel produkciójával állt színpadra Londonban Eötvös Péter vezényletével. Az I. Pécsi Nemzetközi Domingo Fesztiválon szabadtéri gálakoncertet adott és operaelőadásban közreműködött Plácido Domingo partnereként.

A sor hosszasan folytatható, azonban mindezek alapján is jól látszik, hogy a Pannon Filharmonikusoknak a Kodály Központ rezidens zenekaraként részese a nemzetközi vérkeringésnek és helye van a komolyzene határon túlnyúló piacán is, melyet az IAMA a zenekar számára adott tagsággal is igazolt.

Az IAMA tagság, valamint az IAMA konferencián való részvétel a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósult meg.

Vissza

Rendezvénynaptár

Nincs találat!