Pannon Filharmonikusok

www.pfz.hu
Regisztráció

europa cantat

civitatis

Operagála az Operália győzteseivel!

November 13-án 19.00 órától a világhírű tenor, Plácido Domingo által indított Operalia nemzetközi énekverseny két győztese, Elsa Dreisig és Stefan Pop lép a közönség elé a világ legnépszerűbb operaslágereivel a Kodály Központban.

Elsa Dreisig francia-dán származású szopránénekes, az idei, mexikói Operalia első helyezettjeként érkezik Pécsre, a Besztercén született Stefan Pop tenorista 2010-ben Olaszországban lett győztes és közönségdíjas. Az est vendége a Magyar Állami Operaház Liszt-díjas mezzoszopránja, Wiedemann Bernadett, akihez csatlakozik Kiss Alexandra pécsi trombitaművész és Mesterházy Gyula színművész. A karmester Israel Gursky, aki 2009 óta számos alkalommal vezényelte Plácido Domingo koncertjeit Európában, Észak-Amerikában és Ázsiában.

Plácido Domingo szoros kapcsolatot ápol Péccsel: az Európa Kulturális Fővárosa programsorozat fővédnökeként kétszer adott teltházas koncertet a megyeszékhelyen, s 2009-ben Budapesten és Pécsett rendezett Operalia fordulóit és a döntőt követő gálahangversenyt.

Közreműködik a MÁV Szimfonikus Zenekar és a Pécsi Balett szólistái.

A koncert programjában elhangzanak
- Gaetano Donizetti – Szerelmi bájital
- Georges Bizet – Carmen
- Giacomo Puccini – Gianni Schicchi
- Giuseppe Verdi – Rigoletto
- Giuseppe Verdi – A trubadúr
- Lehár Ferenc – Cigányszerelem – A mosoly országa című operáinak legkedveltebb részletei.

A legszebb olasz dalok és  zarzuelák - Gioachino Rossini  La Danza; Augustin Lara Granada - és még SOK MEGLEPETÉS!


JEGYÁRAK :
I.  rendű:    4500 Ft
II.  rendű:   4000 Ft
III.  rendű:   3500 Ft

Az online jegyvásárlás mellett jegyek személyesen is válthatók a Zsolnay Örökségkezelő NKft. infopontjain: Zsolnay Kulturális Negyed – Látogatóközpont, Művészetek és Irodalom Háza, valamint a Kodály Központ jegypénztárában.

 

Vissza

Rendezvénynaptár

Nincs találat!