Pannon Filharmonikusok

www.pfz.hu
Regisztráció

europa cantat

civitatis

Orosz századforduló Budapesten

A Pannon Filharmonikusok otthon érzi magát a Művészetek Palotájában, hiszen 12 éve futó bérletsorozata mellett a MÜPA Szimfonikus felfedezések című programjának is visszatérő meghívottja.

 Az idei ősz első budapesti koncertjét az orosz romantika két meghatározó alkotása foglalja egységes keretbe.

Csajkovszkij és Rahmanyinov munkásságát nemcsak az est műsora köti össze, a két komponista jól ismerte egymást. Csajkovszkij Byron drámai költeményén alapuló, igen ritkán játszott Manfréd-szimfóniáját ugyanis annak idején Rahmanyinov dolgozta át zongorára. A jól sikerült átiratot követően a már elismert Csajkovszkij folytatásra biztatta ifjú kollégáját, aki ezáltal végleg beírta magát az orosz zeneirodalom szenvedéllyel alkotó komponistái közé.

Erről tanúskodik II. zongoraversenye is, mely művet pszichiáterének ajánlotta hálaképp azért, hogy neurózisából és alkotói válságából kimozdította őt. Az óriási sikert hozó darab 1901-es premierjén a zongoraszólót maga a szerző játszotta. Rahmanyinov nyomdokaiban lép tehát majd szeptember 30-án este a mindössze 23 éves Charlotte Coulaud zongoraművész, aki hazájában, Franciaországban évek óta sorra nyeri a legtehetségesebb ifjú muzsikusokat felsorakoztató versenyeket.

A koncertet 18.30 órai kezdettel, Előhang címmel beszélgetés előzi meg, melyen a fellépő művészekkel és a műsoron szereplő művekkel ismerkedhetnek meg közelebbről az előadásra jegyet váltók.

 

Jegyek kaphatók a www.jegymester.hu weboldalon ide kattintva, továbbá érdeklődni lehet a zenekar értékesítési munkatársánál, Tóth Andreánál a 30/9957603-as telefonszámon, valamint a toth.andrea@pfz.hu e-mail címen.

Vissza

Rendezvénynaptár

Nincs találat!