Pannon Filharmonikusok

www.pfz.hu
Regisztráció

europa cantat

civitatis

Rajongok a jégkorongért és a Forma 1-ért

Horváth András egyike a 10 szólistának, akik idén bekerültek a Mesterek és Tanítványaik tehetségkutató programba. A közönség megszavazhatja kedvenc jelöltjét, melyhez egy-egy rövid interjúval igyekszünk segítséget adni. Most Andrásról tudhatunk meg érdekességeket.

 

Idén 10-től indul a visszaszámlálás, ami azt jelenti, hogy a Mesterek és Tanítványaik programba 10 tehetséges növendék került be és kapott lehetőséget szólistaként bemutatkozni széles közönség előtt a Kodály Központ színpadán a június 6-i koncerten.

A jelentkezők közül a közönség megszavazhatja kedvencét. A szavazás részletei IDE kattintva olvashatók.
Ismerjük meg jobban Horváth Andrást!

 

- Ki ajánlotta a trombitát Önnek?
Nagyon nagy szerepet játszott a hangszerválasztásomban az, hogy a szüleim is zenészek. Kisebb koromban mindig apukámra tekintettem példaképként, és otthon kezdtem el 7 évesen trombitát tanulni tőle.

- Szeret gyakorolni? Marad ideje igazi mai fiatalnak lenni?
A hangszeres gyakorlás most a gimnáziumi évek alatt valamennyire háttérbe szorult, de nagyon szeretek gyakorolni, mindig pihenésképpen csinálom, amikor csak van rá időm. Véleményem szerint van időm kiélni magam az életkoromnak megfelelően. Hasonlóan cselekszek minden nap, mint a barátaim, a gyakorlás csak pihenés számomra.

- Melyek a mesterének a legjobb tulajdonságai?
Nagyon türelmes és jó humora van, élvezem a trombitaórákat. Nagyszerű érzéke van az útmutatáshoz, segít gyógyírt találni az összes problémára, amelyek akadályt jelentenek nekem a trombitagyakorlásban.

- Kicsit könnyedebb kérdés következik, mi a kedvenc csokija?
Mindenféle csokit nagyon imádok, nem nagyon tudnék meglenni nélkülük, sőt néha egyet-egyet a fellépések előtt is elfogyasztok, de ha mindenképpen kéne választanom, akkor a Toffifee-t és a Milkát szeretem a legjobban.

- Melyik a kedvenc sportja?
Nagyon szeretek a szabadidőmben sportközvetítéseket nézni. Amelyekért úgy igazából betegesen rajongok azok az NHL és a Formula 1. Mind a kettő királykategória és csak a legjobbak kerülhetnek bele. A jégkorongot magam is szívesen játszom a pécsi jégpályán, kevés izgalmasabb sportot találhat az ember ennél. A Forma 1-et pedig kisebb korom óta követem, így érzelmileg kötődök hozzá és nagyon szeretem a számítógépen is játszani.

- Melyik a kedvenc applikációja?
Nagyon szeretem a közösségi oldalak applikációit, bár ezekre néha haragszom, mert túl sok időt rabolnak el az ember életéből fölöslegesen. Úgy kimondottan kedvenc applikációm nincs, amikre úgy gondolom, hogy hasznosak lehetnek, letöltöm őket.

- Melyik a kedvenc hangszere?
Ki is kapnék otthon, ha nem azt mondanám, hogy a trombita, de a viccet félre téve a trombitán kívül a cselló a másik olyan hangszer, amelyet szeretek hallgatni. Anyukám cselló tanár, így tudom, hogy kivételesen nehéz hangszer, de ha már valaki szépen tud rajta játszani, azt szívesen hallgatom.

- Milyen érzés egy neves szimfonikus zenekarral fellépni?
Fantasztikus élmény egy olyan zenekarral fellépni, amelynek tagjaira az ember példaképként tud tekinteni. Sosem hittem volna, mikor kisebb koromban a zenekar koncertjein voltam, hogy egy nap velük fogok együtt zenélni. Én úgy gondolom, ez az érzés szavakkal ki nem fejezhető olyanoknak, akik soha sem tudták átélni ezt az élményt.

- Mit tart a legfontosabbnak a jövőt illetően?
Ami szerintem a legfontosabb az, hogy egészséges legyek. Innentől majd mindent hoz a sors, ahogy sikerülnek a dolgok. Például 10 évvel ezelőtt gondolni sem mertem volna azt, hogy egy ilyen híres zenekarral fogok fellépni.

 

Az interjút Bereczki Lajos készítette. 

 

 

Vissza

Rendezvénynaptár

Nincs találat!