Pannon Filharmonikusok

www.pfz.hu
Regisztráció

europa cantat

civitatis

Rászoruló gyerekeknek segít a zenekar

Hátrányos helyzetű gyerekeket lát vendégül beavató koncertjén a Pannon Filharmonikusok.

A K&H Csoport rászorulókat támogató programjának keretében a Pannon Filharmonikusok 2014. október 4-én, szombaton 18 órakor Segítség, komolyzene! koncertjén 50 hátrányos helyzetű, kisiskolás diákot lát vendégül. A rászoruló gyerekek a mozsgói Lengyeltóti János Általános Iskola tanulói. A pécsi Kodály Központban történő látogatásuk alkalmával a kisdiákok a koncertélmény mellé – a K&H Csoport jóvoltából − uzsonnás csomagot is kapnak.

A Pannon Filharmonikusok régóta szakmai kötelességének érzi, hogy művészi szervezetként jó példát mutasson a hátrányos helyzetű társadalmi csoportoknak történő segítségnyújtásban. Mint az ország egyik vezető szimfonikus zenekara, a PFZ a rászoruló csoportokat azzal igyekszik támogatni, hogy komolyzenei élményhez segíti azokat, akiknek  életkörülményeik, anyagi vagy egészségi állapotuk okán a hétköznapokon nincs lehetősége kulturális eseményeken részt venni.

Az érintett társadalmi csoportok támogatásába a Pannon Filharmonikusok több zenei programsorozatát bekapcsolta. Egyfelől az idei évadban is elindította Még egy esély! sorozatát, melyen a fogyatékkal élők és a szociálisan rászorulók intézményi keretek között térítésmentesen látogathatják a hangversenyek főpróbáit. Másfelől a zenekar folyamatosan keresi olyan hátrányos helyzetű településekkel a kapcsolatot, akik szervezetten utaztatnak gyerekeket az együttes Segítség, komolyzene! című interakítv beavató sorozatára, amin az érintettek rendkívül kedvezményes jegy megvásárlásával, kivételes esetben pedig térítésmentesen vehetnek részt.

A K&H Csoport 2014 szeptemberében indított programot 47 magyarországi hátrányos helyzetű kistérség megsegítésére. A program a gyermekegészségügy, a sport és a fiatalok oktatásán kívül a kulturális művelődés területén szeretné az érintett térségeket támogatni, oly módon, hogy színházi és zenei produkciók megtekintését teszi lehetővé olyan gyerekek számára, akik csak kivételes esetben tudnak egyébként kulturális programokra eljutni.

2014-ben előre láthatóan összesen 5 alkalommal utaztatja hátrányos helyzetű települések általános iskolás tanulóit a lakóhelyükhöz közeli kulturális intézményekbe, hogy megismertesse velük színház és zene különleges, varázslatos világát, így nyújtva felejthetetlen élményt a gyermekeknek.

Vissza

Rendezvénynaptár

Nincs találat!