Pannon Filharmonikusok

www.pfz.hu
Regisztráció

europa cantat

civitatis

Segítség: komolyzene

Október 26-án, szombaton a Segítség, komolyzene! sorozatában is kezdetét veszi az új évad.  A zenekar mellett Beck Zoli és Gönczy László várja az érdeklődőket.

A zenei programkínálatban különleges élményt nyújtó interaktív koncert  Beck Zoli könnyűzenész moderálásával a laikus oldaláról közelít a komolyzenéhez. Érdekes kérdésekkel és érthető válaszokkal segít megismerni és megérteni a zene lényegét és hátterét. A közönség szórakoztató formában ismerkedhet meg a koncerten elhangzó zeneművel, az alkotóval vagy épp a korszakkal, amelyben a mű született. A részt vevők továbbá ismereteket szerezhetnek a koncertlátogatás tudnivalóiról, szokásokról és tabukról.
A sorozat első állomásán, október 26-án, 18 órakor a Kodály központban Borodin és Schumann műveivel ismerkedhet meg a komolyzenével óvatosan ismerkedő közönség. A zenei élményt most is audiovizuális elemek teszik még inkább befogadhatóbbá.
A Pannon Filharmonikusok beavató sorozata szinte mindenkinek szól, egyrészt olyan nagyobbacska gyerekeknek, akik már nyitottak a komolyzenére, másrészt olyan felnőtteknek, akik megismerkedtek már a szimfonikus világgal, de most szeretnének barátságot is kötni vele.
A koncert előtt a 8-12 éves gyerekeket RÁHANGOLÓ foglalkozás várja, ahol a koncerteken feldolgozott zeneművekre épülő kreatív játékok részesei lehetnek az Aranyalma Játszóház és Fejlesztő Központ közreműködésével.

A sorozatra jegyek és bérletek is kaphatók még a Kodály Központ jegypénztárában vagy ide kattintva a jegymester.hu weboldalán.

A Segítség, komolyzene! 2013/2014-es sorozatát az NKA, a PMFC-MATIAS és az Aranyalma Játszóház és Gyermekfejlesztő Központ támogatja.

Vissza

Rendezvénynaptár

Nincs találat!