Pannon Filharmonikusok

www.pfz.hu
Regisztráció

europa cantat

civitatis

Svájcban és Németországban turnézik a zenekar

2013. december végén és 2014. január elején háromhetes koncertturnén mutatkozik be Európának a Pannon Filharmonikusok. A zenekar Svájc és Németország kiemelkedő hangversenytermeiben lép színpadra.

A 10 koncertből álló sorozaton a zenekar bemutatkozik a berlini Konzerthausban, a lipcsei Gewandhausban, a hamburgi Laeiszhalléban, a genfi Victoria Hallban, a luzerni KKL-ben, illetve a zürichi Tonhalléban. A koncertek műsorán Smetana, Mozart, Haydn, Dvorák, Johann Strauss, Rimszkij-Korszakov, Glinka, Kodály művei, illetve Csajkovszkij és Rahmanyinov versenyművei szerepelnek. Szólistaként Andrei Gavrilov zongoraművész, Guliano Sommerhalder trombitaművész, Romaine Bolinger, Kirill Troussov és Ilya Gringolts hegedűművészek az együttes partnerei. A turnén a zenekart Michael Zukernik vendégkarmester, valamint Bogányi Tibor és Vass András, a Pannon Filharmonikusok vezető és állandó karmestere dirigálja.

A hangversenykörút megkoronázásaként január 5-én a Berlini Filharmónia 2600 fős nagytermében koncertezik az együttes, vezető karmestere, Bogányi Tibor vezényletével és Andrei Gavrilov világhírű pianista közreműködésével. Az esten Glinka Ruszlán és Ludmilla című művének nyitánya, Rahmanyinov II. (c-moll) zongoraversenye és Rimszkij-Korszakov Seherezádéja mellett magyar szerző alkotásával sem marad adós a zenekar: a koncertet a pécsi hangversenyterem névadójaként is tisztelt Kodály Zoltán Galántai táncok című műve zárja.

A Pannon Filharmonikusok büszke arra, hogy nemzetközi színtéren képviselheti a magyar komolyzenei életet − különösképp, hogy az együttes téli koncertsorozatán Európa világszínvonalú koncerthelyszínein mutatkozhat be. A Pannon Filharmonikus mint Magyarország nemzeti zenekara boldogan közvetíti az ország és Pécs város kulturális értékeit a nagyvilág felé.

A január 5-i berlini koncertre Páva Zsolt, Pécs polgármestere is elkíséri az együttest.

A koncertturné eseményeiről folyamatosan tudósítjuk közönségünket.

Vissza

Rendezvénynaptár

Nincs találat!