Pannon Filharmonikusok

www.pfz.hu
Regisztráció

europa cantat

civitatis

Turnébemutató: Andrei Gavrilov Pécsen

A virtuóz pianista Idén télen a Pannon Filharmonikusokkal játszik szerte Európában, de mindenekelőtt 2013. december 8-án a pécsi Kodály Központban.

A zenekar december végén nyugat-európai körútra indul, mely során Svájc és Németország legkiemelkedőbb koncerthelyszínein lép színpadra. A Pannon Filharmonikusok leteszi majd névjegyét a zürichi Tonhallében, a genfi Victori Hallban, turnéja zárásaként pedig Európa zenei világának tetején, a Berlini Filharmónia impozáns hangversenytermében tesz pontot a nemzetközi közönségnek komponált koncertsor végére.
A zenekar fontosnak érzi, hogy a nyugat-európai koncerthelyszínek ne jelentsenek áthidalhatatlan távolságot hazai közönségnek se, ezért december 8-án, vasárnap este 19 órakor TURNÉBEMUTATÓ KONCERTJÉN ad ízelítőt PÉCSI hallgatóságának.
A koncerten elhangzik majd az opera cárjának is tartott Glinka-mű, a Ruszlán és Ludmilla nyitánya, Rimszkij-Korszakov Seherezádéja, valamint Csajkovszkij b-moll zongoraversenye, a turnén is közreműködő ANDREI GAVRILOV játékával.
A virtuóz orosz pianista mindössze félévnyi felsőfokú tanulmányai után nyerte meg harminc évvel ezelőtt a Csajkovszkij-versenyt, pályája aztán rendhagyó módon ívelt felfelé. Néhány évvel később ugyanis ötéves házi őrizete vette kezdetét, 1984-ben, Gorbacsovnak köszönhetően kapott újra útlevelet. Újabb öt év múlva, pályája csúcsára érve visszavonult az előadó-művészettől. Nyolc év múlva, zongoratechnikáját átdolgozva tért vissza, a világ zenei elitje és a Pannon Filharmonikusok nagy örömére.
Andrei Gavrilov most játszik ELŐSZÖR a pécsi közönségnek!
A koncerten a Pannon Filharmonikusok zenekarát Michael Zukernik vezényli. Szólót játszik Deák Márta, a zenekar koncertmestere, 2013-ban ismételten Fischer Annie-ösztöndíjas hegedűművész.

Jegyek még kaphatók a Kodály Központ jegypénztárában és a www.jegymester.hu weboldalon.

 

 

Jótékonysági program

 

A koncert része annak a jótékonysági programnak, melynek keretében a Pannon Filharmonikusok a Fülöp-szigeteken pusztító tájfun után egyedül maradt gyerekeken igyekszik – közönsége bevonásával – segíteni!

A zenekar csatlakozott a Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány „Fogadj örökbe” programjához, melynek keretében a szervezet olyan támogatókat keres, akik egy éven keresztül havi 3 ezer forinttal segítik a segítségre szoruló, Fülöp-szigeteki gyerekeket.  A zenekar a soron következő koncertjére is kibocsát 100 db jegyet 3000 Ft-os áron, mely jegyek bevételét a Fogadj örökbe! programnak ajánlja fel.
A Baptista Szeretetszolgálat a felajánlott támogatást elsősorban arra fordítja, hogy tiszta ivóvizet, orvosi ellátást, ruhát és rendszeres háromszori étkezést biztosítson a gyerekeknek.
A támogató jegyek a Kodály Központ jegypénztárában vásárolhatók meg.

Vissza

Rendezvénynaptár

Nincs találat!