Pannon Filharmonikusok

www.pfz.hu
Regisztráció

europa cantat

civitatis

Zenésztársak, zenészek és társak

Forrás: MusiciansWho - 2012. március 28., szerda 21:23

Kothencz Melinda, a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakközépiskola, valamint a Kontrasztok AMI oboatanára és Radics Miroslav, a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakközépiskola klarinéttanára a zenetanításban és a mindennapi életben is társak. Életük a hivatásuk, a tehetséggondozás, tanítványaik szakmai útjának egyengetése. Növendékeik sikereiről számolnak be.

Minden évben nemzetközi versenyekre, mesterkurzusokra viszik növendékeiket, jelen vannak az országos, regionális szintű rendezvényeken is, szakmai pezsgés jellemzi közös munkájukat. Egy-egy kitekintés az ország határain kívülre igen sok szervezést igényel, a zongorakísérő felkérésétől a szálláskeresésen keresztül a nevezési díjak és egyéb költségek előteremtéséig mindent igyekeznek megoldani. A művészeteket szívükön viselő szponzorok után kutatnak, akik anyagilag tudják támogatni e nemes feladatokat.

Kothencz Melinda a Messzehangzó Alapítvány és az Országos Oboás Társaság mentoraként is végzi munkáját, emellett a Pannon Filharmonikus Zenekar művésze, tanítványai mindig örömmel és nagy-nagy várakozással mennek el a zenekar koncertjeire.

Radics Miroslav kamaraegyüttesekben zenél, a tehetséggondozás területén elért szakmai sikereit pedig Pécs városa már 3 alkalommal „Pro Talentum” díjjal ismerte el. Mindketten pályázatok
írásával is támogatják „zenei gyermekeiket”, ebben a tanévben négy benyújtott pályázatból négyet el is nyertek.

A március 24-i hétvégén mindketten Budapestre utaztak, ám más-más céllal; Melinda tanítványa, a 14 éves Mohai Zsófia nyerte el a „Felfedezettjeink 2012” elnevezésű pályázat zenei fődíját, melynek ünnepélyes díjátadóján vettek részt Budapesten, az Országos Tehetségnapon. Miroslav tanítványa, a 16 éves Halmos Krisztián a „Dittrich Tibor” Országos Klarinétverseny döntőse, ők e versenyre utaztak.

Minden szónál többet mutatnak azonban tanítványaik eredményei, melyek az idei tanévre vonatkoznak:

Mohai Zsófia Szlovéniában a Nemzetközi Fafúvós Versenyen egyetlen oboistaként jutott a fináléba, ahol 5. helyezett lett. Messzehangzó Alapítvány vándorösztöndíját nyerte el. Szombathelyen a Sistrum Zenei Versenyen az oboa kategória abszolút győztese, nívódíjjal jutalmazták kiemelkedő tehetségét és felkészültségét. „Felfedezettjeink 2012” c. pályázat zene kategóriájának győztese, a pécsi Rotary Club támogatottja. Sikeres felvételi vizsgát tett a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakközépiskola oboa tanszakára, részt vett Lencsés Lajos világhírű oboaművész mesterkurzusán.

A 17 éves Gyimesi Bálint az olaszországi Carlinoi Nemzetközi Klarinétverseny 3. helyezettje, Pécs város polgármesteri ösztöndíjának nyertese, az Új Európa Alapítvány MOL által alapított ösztöndíjasa, a Pécsi Rotary Club támogatói díját nyerte el, a Posticum Nemzetközi Ifjúsági Zenekar első klarinétosává választották.

Hamos Krisztián a „Dittrich Tibor Országos Klarinétverseny” döntőse, Frankfurtban Laura Ruiz-Ferreres a Frankfurti Zeneművészeti Egyetem professzorának mesterkurzusán vett részt.

Vissza

Rendezvénynaptár

Nincs találat!