Pannon Filharmonikusok

www.pfz.hu
Regisztráció

europa cantat

civitatis

A jövő zenéje

2010. okt 10 19:00 | PTE Romhányi Aula

    Műsor

  • Karlheinz Stockhausen: Glanz / Ragyogás (2007)
  • Karlheinz Stockhausen: Erwachen / Ébredés (2007) 12. Stunde / 12. óra – magyarországi bemutató
  • Karlheinz Stockhausen: Klang / Hang (2004-2007)
  • Karlheinz Stockhausen: 10. Stunde / 10. óra – magyarországi bemutató

Zenekar

Pannon Filharmonikusok

Közreműködik

musicFabrik

A műsorról

A musikFabrik pécsi vendégszereplése újszerű élményt ígér: a hangverseny Karlheinz Stockhausen, az együttessel 2007-ben bekövetkezett haláláig együtt dolgozó kortárszenei legenda két kései kompozíciójának magyarországi bemutatójával is kecsegteti a közönséget.

Kereken húsz esztendeje, 1990-ben alapították, s a kölni székhelyű musikFabrik szinte a kezdetektől fogva a kortárszene egyik legkiválóbb, világszerte keresett előadójának számít. A „gyár” muzsikus mesteremberei ?sbemutatók egész sorával gazdagították a zeneirodalmat, s az évek folyamán szoros munkakapcsolatba kerültek jelenkorunk szinte mindahány kiemelkedő komponistájával – Mauricio Kageltől a mi Eötvös Péterünkig. A komolyzenei kultúra hagyományos elkülönülésével szemben a szellemi nyitottságot programszerűen meghirdető és gyakorló hangszeres együttes a társ- és rokon művészetek legváltozatosabb területeivel és legkülönfélébb képviselőivel lép kreatív együttműködésre – legyen szó akár a tánc, a színház, a film, az irodalom vagy éppen a képzőművészetek művelőinek kísérletező kedvű produkcióiról.

A musikFabrik pécsi vendégszereplése ilyesformán újszerű élményt ígér, s egy felfedezésre jócskán érdemes, nagyszerű zenekart léptet a koncertdobogóra. S ha netalán ez önmagában még nem gyakorolna ránk elegendő csáberőt, hát éppenséggel akad még más felfedeznivalónk is, hiszen a hangverseny Karlheinz Stockhausen, az együttessel 2007-ben bekövetkezett haláláig együtt dolgozó kortárszenei legenda két kései kompozíciójának magyarországi bemutatójával is kecsegteti a közönséget.

Belépőjegy: 2.000 Ft, 1.000 Ft

Jegyek kaphatók: www.ticketportal.hu, www.jegymester.hu oldalakon és országos értékesítési hálózatában
Kiemelt jegyirodák: Filharmónia Jegyirodája (7621 Pécs, Király u. 18.),
Pannon Filharmonikusok Székháza –Vasváry Ház (7621 Pécs, Király utca 19.)

Web: www.klassz.org, www.pecs2010.hu



Rendezvénynaptár

Nincs találat!