Pannon Filharmonikusok

www.pfz.hu
Regisztráció

europa cantat

civitatis

Az egyetlen hegedűverseny

2016. nov 19 18:00 | Kodály Központ

Az esti koncert előtt 17.00 órától közönségünk tagjai és muzsikusaink számára mécseseket biztosítunk, melyeket Kocsis Zoltán emlékére a Kodály Központ bejárata előtti lépcsősoron lehet meggyújtani és elhelyezni.

Felhívjuk közönségünk figyelmét, hogy a 2016. november 19-i, szombati Bartók Ötpróba keretében megtekinthető főpróba időpontja a zenekari próbarend változása miatt  az eredeti 10.00 óra helyett 11.30 órára módosul. Megértésüket köszönjük!

Felnőtteknek | Pannonicum 2016/2017. |

    Műsor

  • Bartók Béla: Hegedűverseny No.2.
  • Liszt Ferenc: Orfeusz
  • Pjotr Iljics Csajkovszkij: Rómeó és Júlia nyitányfantázia

Zenekar

Pannon Filharmonikusok

Vezényel

Bogányi Tibor

2017/2018-tól a hetedik évadát tölti a Pannon Filharmonikusok vezető karmestereként. Nemzetközi hírnevét a Turkui Szimfonikus Zenekar vezető dirigenseként alapozta meg. Tanulmányait a finn Sibelius Akadémián folytatta Jorma Panula és Leif Segerstam professzoroknál, stílusát Sir Colin Davisnél és Jurij Szimonovnál csiszolta készre. A világ számos zenekarát dirigálta… Bővebben

Közreműködik

Benjamin Schmid

hegedű

Pályafutásának középpontjában olyan osztrák zeneszerzők művei állnak, mint Berg, Goldmark, Korngold, Kreisler, Mozart, Muthspiel, Schönberg és Webern. Pályája elején nemzetközi zenei megmérettetések állandó díjazottja volt, az 1992-es Flesch Versenyen ő kapta a Mozart-, a Beethoven- és a közönségdíjat is. Rendszeres… Bővebben

Jegyárak: 4990 Ft, 3990 Ft, 2990 Ft, 1000 Ft

Bérletárak: Teljes árú: 24.900 Ft, 21.000 Ft, 15.900 Ft; Nyugdíjas: 18.000 Ft, 15.000 Ft, 12.000 Ft

A műsorról

2016 novemberében az egyik legismertebb osztrák hegedűművész,   a Salzburgi Ünnepi Játékokon is rendszeresen szereplő Benjamin Schmid, a Pannon Filharmonikusok rezidens művésze lép fel. A Bartók Ötpróba következő lépéseként Bartók második hegedűversenyébe, a szerző által egyetlen befejezett hegedűverseny titkaiba nyújt beavatást az együttes. A csaknem egy évszázaddal korábban keletkezett Liszt Ferenc azon szimfonikus költeménye, amelynek különlegessége, hogy eredetileg egy operához készült keretzeneként. Mint címéből kiderül, Csajkovszkij Rómeó és Júliáját is egy színpadi mű – Shakespeare azonos című klasszikusa – inspirálta. A hangverseny előtt a Bartók Ötpróbára regisztráltak beavató előadáson és zenekari próbán vehetnek részt.

Rendezvénynaptár

Nincs találat!