Pannon Filharmonikusok

www.pfz.hu
Regisztráció

europa cantat

civitatis

Babzsák VI.

2017. febr 7 16:00 | Kodály Központ

Gyerekeknek (8 éves kor alatt) |

    Műsor

  • Franz Schubert: a-moll „Rosamunde" vonósnégyes, D.804

Zenekar

Pannon Filharmonikusok

Közreműködik

Hrubi Zsuzsanna

Buborék Kvartett: Herczeg Nóra, Vass Ágnes, Németh-Tóth Tímea, Misányi Gabriella

Jegyárak: 1190 Ft/gyerek » 500 Ft/kísérő

A műsorról

Egy zsák komolyzene, kicsiknek

A Pannon Filharmonikusok újszülött kortól hároméves korig várja az érdeklődő gyerekeket és szülőket szeptembertől ismét havonta egy alkalommal. A zenekar négy tagja és egy zenepedagógus gondoskodik a meghitt hangulatról és a színvonalas komolyzenei élményről. Herczeg Nóra gordonkaművész, a tavalyi év közönségdíjas muzsikusa négy éve közreműködője a Babzsák művészeti projektnek. Az ő ajánlásával várjuk szeretettel a szülőket és gyermekeket!
„Nyolc alkalmat terveztünk szeptembertől, havi bontásban, a foglalkozások 45-50 percesek lesznek, amelyből az első húsz perc körjátékokkal, mondókákkal telik majd, melyet Hrubi Zsuzsanna játékmester moderál. Ez a blokk igen aktív,  sok mozgásos tevékenységet tartalmaz, a résztvevők életkorához maximálisan igazodik. Az ezt követő lecsendesítő rész állandó: egy altatódallal indul, közben a fények is lassan kialszanak, és mi zenészek szappanbuborékok gyűrűjében átalakulunk civilből varázslóvá. Az altatódal éneklése közben kiosztunk babzsákokat, párnákat, takarókat, és ezt követi a zenei rész.
A szakirodalom szerint Mozart muzsikája ideális a babáknak és a legkisebbeknek, így zömmel ebből a zeneirodalomból válogatunk a következő évadban is. Nagyon fontos, hogy a szülő és gyermeke közvetlen kapcsolatban legyen egymással a műsor alatt. Biztatjuk a szülőket, hogy vegyék ölbe a kicsit és hagyják, hogy testi és érzelmi kapcsolat alakuljon ki közöttük a zenehallgatás közben. A zenei tételek
tempójának megfelelően ringassák, vagy akár táncoljanak a babákkal, a lassú tételeknél pedig bújjanak össze.
A műsor zárásaként pedig kolléganőmmel előveszünk egy nagyon pici csellót és hegedűt, amellyel leülünk a babák mellé. A nagyobbak, a három év körüliek már kézbe tudják venni a hangszereket, meg tudják szólaltatni őket. A teremben szabadon lehet közlekedni az előadás alatt, így néha azt vesszük észre, hogy túl nagy a zaj, futkosás, ekkor összenézünk a vonósnégyes tagjaival és bizonyos ismétléseket elhagyunk, vagy, ha azt vesszük észre, hogy síri csend van és feszülten figyelnek, akkor megismételjük azt a részt. Próbáljuk szabadon kezelni a zenei anyagokat. A szülőkkel szinte baráti kapcsolat alakul ki a koncertsorozat alatt. Egy kisbaba megszületésének másnapján már kaptam is a fotót róla, ezeket tartom igazi sikernek a munkám során.” (Herczeg Nóra)

A sorozat támogatója a Naturalé.

A hangverseny támogatói, koprodukciós partnerei

Rendezvénynaptár

Nincs találat!