Pannon Filharmonikusok

www.pfz.hu
Regisztráció

europa cantat

civitatis

Barokk esszencia

2016. okt 13 19:00 | Kodály Központ

Felnőtteknek | Breitner-bérlet 2016/2017. | Kodály-bérlet 2016/2017. |

    Műsor

  • Johann Sebastian Bach: III. (D-dúr) szvit
  • Georg Philipp Telemann: D-dúr fuvolaverseny
  • George Friedrich Händel: Apollón és Daphné - dramatikus kantáta

Zenekar

Pannon Filharmonikusok

Vezényel

Jonathan Cohen

Jonathan Cohen Nagy Britannia egyik legkiválóbb fiatal zenésze. Említésre méltóan kovácsolta össze pályafutásában a karmesteri, csellista és billentyűs szerepet. Szenvedélye és elkötelezettsége a kamarazene iránt jól ismert, emellett Jonathan ugyanúgy otthon érzi magát olyan szerteágazó műfajokban, mint a barokk opera és a klasszikus szimfonikus repertoár. Az Arcangelo művészeti igazgatója,… Bővebben

Közreműködik

Győri István

lant

Balatoni Sándor

csembaló

Jegyárak: 4990 Ft, 3990 Ft, 2990 Ft, 1000 Ft

Bérletárak: Teljes árú: 26.800 Ft, 22.900 Ft, 17.800 Ft; Nyugdíjas: 21.700 Ft, 18.700 Ft, 16.900 Ft

A műsorról

Az oboára, trombitára, vonósokra, timpanira és continuóra komponált D-dúr szvit Johann Sebastian Bach egyik legnépszerűbb és legtöbbet játszott alkotása. Bach kortársa és barátja, Georg Philipp Telemann öt fuvolaversenyéből a D-dúr hangnemű concerto csendül fel, a műsort a német barokk harmadik kiemelkedő alakjának, Georg Friedrich Händelnek egy különleges műve, az Apollón és Daphné zárja. Az est karmestere a barokk muzsika legjelesebb brit képviselője, aki fiatal kora ellenére a legkiválóbb régizeneközvetítő napjainkban. A dirigens szavaival: „Mindegyik zeneszerző egymástól kissé különböző esszenciát képvisel. Bach magasztos, Telemann ékesszóló és bájos, Händel pedig drámai.” A szólisták között köszönthetjük a Pannon Filharmonikusok közönségdíjas szólamvezetőjét Gárdai Viktóriát.

 

Barokk legyünk vagy szabadok? – beavató előadás

A koncert előtt 18.00 órai kezdettel barokk beavatót tart a zenekar karmestere, Vass András. A díjmentes ismeretterjesztő előadáson többek között arra is választ kaphat a közönség, hogy hogyan fogadható be a barokk muzsika ennyi év távlatából és mit jelent pontosan a historikus, korhű előadásmód. Vass András előadása segítséget nyújt minden résztvevőnek, hogy az együttes barokk koncertjein értelmezhetőbbé váljon és kiteljesedjen a zene által nyújtott élmény.

Rendezvénynaptár

Nincs találat!