Pannon Filharmonikusok

www.pfz.hu
Regisztráció

europa cantat

civitatis

Kronos Quartet (USA)

2012. okt 29 19:00 | Kodály Központ

Akik jegyet váltanak a Kronos Quartet koncertjére, jogosultak 1000 Ft-os jegy vásárlására a Gülsin Onay és a Török Elnöki Szimfonikus Zenekar hangversenyére (2012. október 28., Kodály Központ) a ZsÖK és a Pannon Filharmonikusok jegypénztáraiban!

Felnőtteknek | Fiataloknak (8 éves kor felett) |

Zenekar

Pannon Filharmonikusok

Jegyárak: 7600, 5500, 3500

A műsorról

Amerika legmerészebb vonósegyüttese, a Kronos Quartet közel negyven éve mutatja be újabb és újabb vízióit, amelyek e szigorú klasszikus műfajban, a vonósnégyesben rejlő lehetőségeket használják ki a végletekig. 1973-ban, amikor a Kronos Quartet megalakult San Franciscóban, új fejezet nyílt a vonósnégyesek történetében. Ez a társaság ugyanis nem volt a hajlandó a klasszikus repertoárral „bajlódni”, kizárólag a 20. századra összpontosított, ám abban sem csupán a kortárs zene mestereire.

 

 

Fellép: David Harrington, John Sherba – hegedű, Hank Dutt – brácsa, Jeffrey Zeigler – cselló

 

Bartók, Schönberg, Webern, Stravinsky, Sosztakovics, Cage, Boulez, Kurtág, Ligeti (és mások) mellett műfaji vagy stílusbeli határok nélkül korunk legjelentősebb dzsessz-, rock- és világzenei szerzőinek a műveit is műsorára tűzte. Így a több mint ötven albumot jegyző zenekar repertoárjában ma 500-nál több darab szerepel, többek közt Ornette Coleman, Charles Mingus, Thelonious Monk, Jimi Hendrix, John Zorn, Philip Glass, Steve Reich, Márta István, továbbá az argentin Astor Piazzolla és Osvaldo Golijov, a gambiai Foday Musa Suso, a szudáni Hamza El Din, az azerbajdzsáni Franghiz Ali Zadeh és a pakisztáni Pandit Pran Nath szerzeményei.

A hangverseny támogatói, koprodukciós partnerei

Rendezvénynaptár

Nincs találat!