Pannon Filharmonikusok

www.pfz.hu
Regisztráció

europa cantat

civitatis

Máté-passió − Húsvéti ünnepi hangverseny

2017. ápr 13 19:30 | Kodály Központ

Felnőtteknek | Szabadon választható koncertek 2016/2017. | Musica Sacra bérlet 2016/2017. |

    Műsor

  • Johann Sebastian Bach: Máté-passió

Zenekar

Pannon Filharmonikusok

Vezényel

Bogányi Tibor

2017/2018-tól a hetedik évadát tölti a Pannon Filharmonikusok vezető karmestereként. Nemzetközi hírnevét a Turkui Szimfonikus Zenekar vezető dirigenseként alapozta meg. Tanulmányait a finn Sibelius Akadémián folytatta Jorma Panula és Leif Segerstam professzoroknál, stílusát Sir Colin Davisnél és Jurij Szimonovnál csiszolta készre. A világ számos zenekarát dirigálta… Bővebben

Jegyárak: 3990 » 2990 » 1990 » 1000 Ft

A műsorról

A monumentális barokk dráma kétszeres élménye


A két zenekart, két kórust és gyermekkart igénylő egyszeri és kivételes koncertélmény mellett az elmélyülés lehetőségét adja a hallgatóságnak a Máté-passió liturgikus drámája. Ahogy a telet megtörő tavasz, úgy a böjtöt lezáró húsvét is előrevetíti a megtisztulás és újrakezdés időszakát. Ez a ciklikusság ösztönösen vágyott állapot mindenki számára. J.S. Bach zsenialitásával képes volt úgy megalkotni a Máté-passiót, hogy a legzsúfoltabb koncertteremben is lecsendesítse a hallgatót. Zenéje „olyan, mint a mozdulatlan tenger, mely öröktől fogva ugyanaz volt, mint ma” és amelyben megmerítkezve talán tisztább lélekkel zárhatjuk le a böjt időszakát nagycsütörtökön este a Pannon Filharmonikusok koncertjén.

 

Barokk legyünk vagy szabadok? – beavató előadás
Április 11-én 19.00 órai kezdettel barokk beavatót tart Dobos László, a Pannon Filharmonikusok Fesztiválkórus egyik művészeti vezetője. A díjmentes ismeretterjesztő előadáson többek között arra is választ kaphat a közönség, hogy hogyan fogadható be a barokk muzsika ennyi év távlatából és mit jelent pontosan a historikus, korhű előadásmód. Dobos László előadása segítséget nyújt minden résztvevőnek, hogy az együttes barokk koncertjein értelmezhetőbbé váljon és kiteljesedjen a zene által nyújtott élmény.

Rendezvénynaptár

Nincs találat!