Pannon Filharmonikusok

www.pfz.hu
Regisztráció

europa cantat

civitatis

Music by…


2011. okt 13 19:30 | Kodály Központ

Breitner-bérlet 2011/2012 |

Zenekar

Pannon Filharmonikusok

Vezényel

Vass András

A Pannon Filharmonikusok állandó karmestere, az egyesült államokbeli California Artists Management exkluzív művésze. A 2005/2006-os évadban Fischer Iván asszisztenseként dolgozott a Budapesti Fesztiválzenekarnál, 2006 őszétől felkérésre az együttes betanító karmestere. Dolgozott együtt a MÁV Szimfonikus Zenekarral, a Miskolci Szimfonikus Zenekarral, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Szimfonikus Zenekarával, a Szombathelyi… Bővebben

A műsorról

Műsor:

  • John Williams: Harry Potter és a titkok kamrája
  • Klaus Badelt: A Karib-tenger kalózai
  • John Williams: Harry Potter és az azkabani fogoly
  • John Williams: Harry Potter és a bölcsek köve
  • John Williams: E.T. Suite - Adventures on Earth

„A Karib-tenger kalózai” jellegzetes főtémája 2003-ban csendült fel először Hans Zimmer Santa Monica-i stúdiójának falai között, s az óta alig akad olyan filmzenekedvelő, aki ne ismerné. A négy részes film zenéit megosztó kritikák övezték: többen nehezményezték modern hangzásvilágát, amelyet nem találtak méltónak a film műfajához. A filmek muzsikáját azonban az újabb és újabb motívumok, valamint a nagyzenekart kiegészítő változatos hangszerek (cimbalom, duduk, erhu, bendzsó és különféle tradicionális fúvós-, illetve ütőhangszerek) teszik igazán egyedivé.
A XX. század talán legnépszerűbb regénysorozatát nem kell senkinek bemutatni. A filmhez készült zene komponistája, John Williams elmondása szerint kevés felkérés fogta meg annyira, mint Harry Potter történetének aláfestése. A sorozatban történt rendezőváltásnál Patrick Doyle vette át a zenei feladatokat. A szerző nem próbál áltatni minket csodálatos dallamaival, a Williamsnél megszokott hangszerelés, előadásmód viszonylagos megtartása mellett sikerült teljesen újragondolnia az egészet és új színt vinnie a történetbe.

Rendezvénynaptár

Nincs találat!