Pannon Filharmonikusok

www.pfz.hu
Regisztráció

europa cantat

civitatis

#NoBabel I. - Egy nyelvet zenélünk

2017. okt 14 18:00 | Kodály Központ

Fiataloknak (14 és 18 éves kor között) | #NoBabel |

    Műsor

  • John Cage: Living room music (Nappali zene) – IV. tétel
  • John Cage: 4'33''
  • Joseph Haydn: G-dúr "Üstdobütés" szimfónia – II.tétel
  • Gáspár Emese: A madarakat a szél hajtja?
  • Steve Reich: Music for Pieces of Wood (Zene fadarabokra) – részlet
  • Edward Elgar: Enigma-variációk – Nimród
  • Hangszerelte: Váray László: Gukhe – tradícionális közép-afrikai zene
  • Igor Sztravinszkij: A tűzmadár - szvit – Bölcsődal és Finale

Zenekar

Pannon Filharmonikusok

Vezényel

Vass András

A Pannon Filharmonikusok állandó karmestere, az egyesült államokbeli California Artists Management exkluzív művésze. A 2005/2006-os évadban Fischer Iván asszisztenseként dolgozott a Budapesti Fesztiválzenekarnál, 2006 őszétől felkérésre az együttes betanító karmestere. Dolgozott együtt a MÁV Szimfonikus Zenekarral, a Miskolci Szimfonikus Zenekarral, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Szimfonikus Zenekarával, a Szombathelyi… Bővebben

Közreműködik

Kiss János

buddhista tanító Bővebben

Bősze Ádám

házigazda

Jegyárak: 1500 Ft

A műsorról

Hallottad már a csendet? Még nem?! Gyere el a #NoBabelre és olyat hallasz a zenéről, amit még sosem! Segítségünkre lesz egy buddhista tanító és ütősök színes kavalkádja, hogy halljuk a zaj és a zene különbségét és az igazi csendet. Bútorokon adjuk elő John Cage Living Room Music című darabját, megtudhatjuk, hogy vajon a madarakat a szél hajtja-e és azt is, hogy hogyan zenél egy profi egyszerű fadarabokon. Mindezt humorosan, a saját kortársaid körében, és laza környezetben a Kodály Központban. A szünetben vendégünk vagy egy Mozart golyóra!

 

A sorozatról:

Mit nekünk bábeli zűrzavar, ha mindannyian érthetjük a zene nyelvét?! Szeretettel várunk minden 14 és 18 év közti fiatalt, hogy megismerje a zene nyelvét, és kitáguljanak számára a határok. A koncertek két részből állnak. Az estek első felében különböző témák szerint válogatott zenékkel illusztrálva megmutatjuk a szerelem izzását, a siker ízét és a varázslatot, a csend igazi mélységét, a zaj és a zene különbségét. Mindezt Bősze Ádám humorával, XXI. századi tálalásban és közvetlen stílusban.
A muzsikusokon kívül egyedi előadók teszik még izgalmasabbá az esteket. Vendégünk lesz egy buddhista tanító, egy bróker, egy illuzionista és a szerelmet láttató táncosok is. A tinik használhatják a mobiljukat, jöhetnek farmerben és pólóban, és oda ülhetnek, ahol számukra a legkényelmesebb.

A koncertsorozat a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.

A hangverseny támogatói, koprodukciós partnerei

Rendezvénynaptár

Nincs találat!