Pannon Filharmonikusok

www.pfz.hu
Regisztráció

europa cantat

civitatis

Pécsi Tudományegyetem 650 Jubileumi díszhangverseny a Város napján

2017. szept 1 20:30 | Kodály Központ

Az egyes kiadványokban feltüntetett 19.00 órai időpont helyett a hangverseny kezdete 20.30.

Felnőtteknek |

    Műsor

  • Johannes Brahms: Akadémiai ünnepi nyitány
  • Johannes Brahms: Kettősverseny

Zenekar

Pannon Filharmonikusok

Vezényel

Bogányi Tibor

2017/2018-tól a hetedik évadát tölti a Pannon Filharmonikusok vezető karmestereként. Nemzetközi hírnevét a Turkui Szimfonikus Zenekar vezető dirigenseként alapozta meg. Tanulmányait a finn Sibelius Akadémián folytatta Jorma Panula és Leif Segerstam professzoroknál, stílusát Sir Colin Davisnél és Jurij Szimonovnál csiszolta készre. A világ számos zenekarát dirigálta… Bővebben

Közreműködik

Jegyárak: A hangverseny ingyenes, de a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrációs jegyek 2017. augusztus 28-tól vehetők át személyesen a Kodály Központ jegypénztárában.

A műsorról

A tavalyi Város Napi Díszhangversenyen Johannes Brahms Akadémiai ünnepi nyitánya adta meg a Pécsi Tudományegyetem jubileumi évéhez az alaphangot. A zeneszerző az őt díszdoktorrá avató Boroszlói Egyetem felkérésére komponálta a diákdalokból összeállított művet 1880-ban. A nyitány idén is elhangzik a zeneszerző egy másik kompozíciója, a Kettősverseny társaságában, a PTE alapításának emléknapján, az egyetemen is oktató művészek előadásában. Az 1887-ben gordonkára, hegedűre és zenekarra írott versenymű a Brahms és Joachim József közötti művészbarátság egyik különös dokumentuma, egyszersmind a német komponista utolsó zenekari alkotása. A mű érdekessége, hogy eredetileg szimfóniának készült, talán ez magyarázza, hogy a szólistákat szokatlanul nagy együttes kíséri a kompozícióban.


A hangverseny a Pécsi Tudományegyetem és a Pannon Filharmonikusok koprodukciójában valósul meg.

Rendezvénynaptár

Nincs találat!